Is slowdaten het nieuwe daten? Wij testen het uit

Sinds de doorbraak van de eerste mobiele datingapps was er best wel sprake van een flinke date hype. Bijna iedereen, vrijgezel of iets minder vrijgezel is wel schuldig geweest aan het downloaden van Tinder of Happn. Voor sommigen om de ware te vinden, voor velen ook gewoon uit nieuwsgierigheid wat de markt te bieden had of om te checken hoe ze zelf in de markt staan. Bij mij in de vriendengroep ging er dan ook geen dag voorbij zonder dat we elkaars matches met elkaar bespraken. Wat resulteerde in hilarische situaties als twee vrienden hetzelfde meisje gematched hadden en er een discussie ontstond wie met haar op date zou mogen.

Maar de afgelopen maanden hangt er een opmerkelijke stilte rondom het voorheen altijd vermakelijke onderwerp ‘Tinder’. Het lijkt erop dat iedereen wel een beetje uit-geswiped is. Op zich logisch want alles heeft een houdbaarheidsdatum en als ik naar mijzelf kijk dan had ik ondertussen een flinke lijst met potentiële date kandidaten klaar staan, maar niemand nam eigenlijk nog de moeite om een gesprek te beginnen of om te antwoorden. Herkenbaar? Ligt dit aan mij of is heel datend Nederland wel toe aan iets nieuws?

Ik besloot op onderzoek uit te gaan of er vervangende alternatieven zijn om toch een leuk persoon te meeten zonder tot 5 uur ‘s ochtends in de club te hoeven staan. Zo kwam ik uit op Once, een app die het met slow dating over een hele andere boeg gooit. Slow-dating? Yes, oftewel kwaliteit over kwantiteit. Geen tientallen matches per dag, maar elke dag 1. Handpicked bij een het ‘Once’ team die op basis van mijn voorkeuren elke dag een voorstel doet van een meisje die echt bij mij zou moeten passen. Tijd om uit te proberen dus!

Boem: Karlijn op m’n beeldscherm

Oké eerlijk is eerlijk, zo snel ging dat niet. Het duurde even een dag of 4 voordat Once doorhad wat wel en niet bij mij paste. Maar toen Karlijn aan mij werd voorgesteld werd ik toch wel echt een beetje blij van binnen. (Strawberry blond, is dan ook wel één van mijn favoriete haarkleuren.) En het mooie is omdat ik voor haar ook de enige match van die dag was raakten we snel aan de praat, waarop zij mij uitnodige om eens een kopje koffie te drinken. Omdat wij beiden een zelfde soort freelance leefstijl leven, goed ingeschat door Once, besloten we lekker op een woensdagmiddag tussen onze werkzaamheden door een bakkie in Cafénation achter het Vondelpark doen. Lekker low-key, met niet te veel verwachtingen. Geintje, ik had natuurlijk torenhoge verwachtingen van deze perfecte match.

Waar ik mij bij m’n vorige dates ongewild altijd een beetje geforceerd voelde om de coolste versie van mijzelf te showen, had ik die drang nu helemaal niet. Ik voelde mij meteen op mijn gemak bij Karlijn. Wel een klein beetje overweldigd bij hoe mooi ze was/is, maar dat is alleen maar een goed ding. Eigenlijk klikte alles meteen tussen ons, vandaar dat ik ook met een dikke glimlach op alles foto’s sta. Met een take-away cappuccino sloten we de date met een wandeling door het park af, cliché I know, maar toch wel heel gezellig. Twee uur na de date ging mijn telefoon over en was het tot mijn verassing Karlijn met de vraag waneer de tweede date plaats zou vinden. De Once app gaat voor mij dus weer even van mijn telefoon, want deze beauty verdient al mijn aandacht, maar probeer het vooral voor jezelf.

Related Posts