Top 3 | Aziatische restaurants waar je echt een keer geweest moet zijn

Foodlovers opgelet. Zin om buiten de deur te eten, maar geen idee waar? Wij geven je drie plekjes die zeker de moeite waard zijn. Dit keer onze top 3 restaurants als je zin hebt in wat Asian flavour.

3. New King
In Chinatown vlakbij de Nieuwmarkt kun je restaurant New King vinden. Zoals de naam al doet denken is het een Chinees restaurant. Van buiten is dit niet echt te merken maar zodra je binnenkomt is het meteen duidelijk; hier gaat het écht om het eten. De bediening gaat op de typische Chinese manier, maar daar komen we ook niet voor. Fine dining kan je het niet noemen, maar het eten is echt facking lekker. Tenminste, als je van authentiek Chinees eten houdt. Tuurlijk er zijn genoeg plekken waar je een nummertje 32 met extra rijst kunt bestellen. Toch zijn dit vaak de plekken waar je vettig vereuropeest Chinees eten krijgt. Bij New King is alles goed in evenwicht gebracht. Het eten smaakt vers, de porties zijn groot en je hoeft er niet een groot budget voor te hebben.

Waar: Zeedijk 115, Amsterdam Chinatown
Prijsklasse: €€ – twee gerechten voor €35

2. Happy Happy Joy Joy
De naam doet misschien denken aan een of andere porno actrice, maar niets is minder waar. Als je streetfood uit Azië mist dan is dit zeker your place-to-be. Julius Jaspers (ja die bekende tv-kok) toverde Vietnamese, Thaise en Chinese streetfood om tot culinaire kleine gerechten. Het mooiste van alles is dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Het menu bestaat uit allemaal kleine gerechten waardoor je zelf kan bepalen hoeveel je eet.

Waar: Bilderdijkstraat nummer 158 (west) en Oostelijke Handelskade 4 (oost)
Prijsklasse: €€ – vier gerechten €26

1. Kantjil en de Tijger
Zoek je toch meer de Indonesische keuken? Probeer dan zeker eens Kantjil en de Tijger. Eén van onze favoriete Indonesische restaurants. Niet al te duur plus genoeg keuze. Al je favoriete indo gerechten kun je er vinden zonder teveel poespas. Daarnaast is de sfeer ook een groot pluspunt. Het is er vaak wel druk, maar niet dat het irritant wordt.

Waar: Spuistraat 291, Amsterdam Centrum
Prijsklasse: €-  drie gerechten €20

Over Aziatisch streetfood gesproken, heb je al gelezen dat het iconische straatbeeld van Bangkok gaat veranderen?

Related Posts