Top 3 plekken om te bezoeken tijdens een roadtrip door Noorwegen

Als je die roadtrips langs de Franse en Spaanse kust wel een beetje uitgespeeld hebt, dan hebben wij een avontuurlijker voorstel voor je. Wel eens gedacht aan Scandivië? Wat dacht je van Noorwegen? Dit zijn de 3 spots die ons tijdens onze roadtrip het meest bij gebleven zijn. Plus één spot die je absoluut kent van de foto’s, maar je echt moet vermijden

1. Geiranger Fjord

Het Geiranger Fjord is één van de mooiste stukjes natuurschoon die je ooit zult zien. Met haar kleine dorpjes omgeven door sappige bossen in een decor van spectaculaire kliffen, hoge bergen en een diep fjord. Je moet je wel heel erg onverschillig zijn om dit schitterende kunstwerk van moeder Aarde niet te kunnen waarderen.

2. Vettisfossen

De mooisten watervallen van Noorwegen vind je in Vettisfossen. En met 273 meter hoogte is het meteen één van de hoogste watervallen van Europa. Op de foto komt dit misschien niet zo over, maar deze waterval is echt immens hoog. De hike ernaartoe kan zeker bij nat weer behoorlijk spannend zijn. Met zijn smalle paadjes, bruggen over snel stromend water en gladde rotsen kan dit best een uitdaging zijn. Maar eenmaal daar is het de hike zeker waard.

3. Een eenzame Hut

In zo wel Zweden als Noorwegen zijn er veel hutjes die zijn bedoeld voor hikers. Deze hutjes zijn compleet afgelegen en daardoor de perfecte plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Deze hutjes zijn op verschillende kaarten aangegeven en anders kan je het zo net zoals wij deden, gewoon aan de lokale bevolking vragen, die bijna allemaal perfect de Engels taal beheersen.

Vermijden! Pulpit Rock of ter wel Preikestolen.

Bijna iedereen kent deze foto wel, een mooi afgelegen gebied, met een rots die duizenden meters boven het Fjord uitsteekt. Het ziet er adembenemend mooi uit, maar schijn bedriegt. In realtime staat deze rots zo vol met toeristen dat je de rots formatie niet eens meer ziet.

Zo als Noorwegen het adverteert.

Versus de realiteit.

Related Posts