Top 3 | Vietnamese restaurants in Amsterdam

We weten allemaal onze favoriete Vietnamese loempia kraam te vinden op de markt, maar waar vind je in Amsterdam de Vietnamese specialiteiten als buns, báhn mì’s en phò’s? Omdat we weten dat het soms moeilijk is om een leuk restaurant te vinden binnen de stijl waar je trek in hebt zetten wij ze even voor je op een rijtje. 

Soms heb je gewoon trek in loempia’s. Snappen we, maar met je date naar de kraam is niet echt classy. Hier kan je gelukkig wel terecht voor een Vietnamese avond, van stijlvolle foodtruck tot restaurant. Welkom bij onze top drie Vietnamees eten in Amsterdam.

3. Viêt View
Alleen om de naam wil je er al heen toch? Viêt View kan je vinden in de Foodhallen. Echt een restaurant kan je het niet noemen, maar daardoor komt het gevoel van authentiek Vietnamees streetfood zeker over. Zo staan ze ook regelmatig met hun foodtruck op festivals. Heel veel keus hebben ze niet, maar er is zeker genoeg. Zo vind je er verschillende spring rolls, paper rolls en bhàn mí’s. Heb jij zin in Vietnamees maar je eet compagnon niet? Geen probleem, gaan zij gewoon naar de andere kraam.

Waar: Hannie Dankbaarpassage 16, Foodhallen Amsterdam
Prijsklasse: € – ook omdat je bij de Foodhallen vaak voor meerdere gerechtjes van verschillende stands gaat.

2. Little Saigon
Op de Zeedijk kun je allerlei goede Aziatische restaurants vinden (het zit immers in Chinatown). Zo ook Little Saigon. Waarschijnlijk kende je deze al, maar zo niet dan is het zeker de moeite waard om er een keer heen te gaan. Als je lekker wilt eten maar niet teveel wilt spenderen, is dit je spot. Een knus plekje met een kleine keuken maar met veel keus aan Vietnamese hapjes. Onze aanrader: de búns, phò’s en de bánh-mì, een vietnamees gerecht op een Frans baguette. Als we dan moeten kiezen is onze favoriet de bánh-mì met curry chicken. En ook niet geheel onbelangrijk: voor slechts €15 kun je hier prima je buikje rond eten.

Waar: Zeedijk 88-90, Amsterdam
Prijsklasse: € – twee gerechten voor €15

1.  Bo Nam
Bo nam is een relatieve nieuwkomer in de markt. Hoewel ze pas een jaar bestaan, heb je het waarschijnlijk al voorbij zien komen. En dat is niet voor niks. Bo Nam is een hippe tent gelegen in hartje centrum. Behalve een leuke plek, kun je Vietnamese gerechtjes vinden met een Franse twist. Zo kan je er de lekkerste springrolls verwachten, maar ook spareribs die op smaak zijn gebracht met sereh en Laos. Ietsje duurder, maar dan heb je ook wat.

Waar: Lange Leidsedwarsstraat 57, Amsterdam
Prijsklasse: €€ – twee gerechten voor €28

Heb je hierdoor ook zin gekregen in Aziatisch eten, maar niet per se fan van Vietnamees? Ga dan naar een van deze drie restaurants voor wat Asian flavour.

Related Posts