Dankzij de VanMoof SmartBike wordt jouw fiets nooit meer gestolen

True story: de afgelopen twee jaar ben ik 12 (twaalf, ja) keer de trotse eigenaar geworden van een nieuwe fiets. Trots was ik omdat ik er weer een op de kop had getikt voor een zacht prijsje onder de 15 euro. Is dat altijd zo geweest, dat je fietsen kocht bij junks? Nee. Ik had ooit een hele mooie fiets, een VanMoof. De eerste keer dat hij gestolen werd, heb ik alles netjes via de verzekering (duur) geregeld. Binnen een jaar had ik een nieuwe fiets. De tweede keer dat hij gestolen werd, had ik geen zin meer in alle rompslomp en liet ik het voor wat het was. Zonde, want ik hield van die fiets. 

Voor mensen die graag hun fiets langer willen houden dan een jaar (is in Amsterdam toch wel de max), komt VanMoof met de SmartBike. Deze fiets is slimmer dan fietsendieven, aldus VanMoof. → Oh, ja. Vanaf 19:00 vanavond kun je deze fiets met fikse korting aanschaffen. Profiteer daar van.
Vandaag presenteert VanMoof haar eerste slimme fiets waarin alle recente innovaties en meerdere anti-diefstaleigenschappen van de bekende producent samenkomen: de fiets komt met de nieuwste tracking technologie op basis van GSM en Bluetooth en is voorzien van een elektronisch slot, helemaal weggewerkt in het frame. Mocht een dief (lees: fietsenjunk) toch slim genoeg zijn om hier omheen te werken dan heeft VanMoof daar een unieke oplossing voor. De SmartBike is de eerste fiets ter wereld met een ‘peace-of-mind’ garantie: VanMoof heeft een speciaal recovery team -de bike hunters- aangesteld. Zij krijgen twee weken de tijd om de gestolen fiets terug te halen. Wanneer de fiets niet binnen bepaalde tijd is teruggevonden, wordt de fiets door VanMoof vervangen. Dat is natuurlijk een prima deal.

De beste oplossing tegen fietsdiefstal tot nu was het fietsen op een oude roestbak of een goedkope wegwerpfiets van de bouwmarkt. Dat hoeft niet meer. Je kan vanaf vandaag weer investeren in een goede fiets, die jaren meegaat. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat nog meer mensen kiezen voor de fiets in plaats van andere manieren van vervoer. Wij geloven dat de SmartBike die beweging kan voortzetten.

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof

We hopen graag met je mee, Taco. Het initiatief is in ieder geval top!

Related Posts