Breng je mancave naar buiten met deze 5 tips

Vaak verbazen wij ons erover hoe mensen hun tuin verslonzen of als opslagplaats gebruiken van troep die ze allang weg hadden moeten gooien. Als je zoveel geluk hebt dat je een tuin hebt, dan moet je er wel wat mee doen. De tuin is namelijk de perfecte get-away spot om lekker met je vrienden te ontspannen terwijl je geniet van een koude kletser.  Probeer je tuin te visualiseren als een extra woonkamer van je huis, maar dan met open dak. Maar alleen als je tuin er een beetje fatsoenlijk uitziet natuurlijk. En dat hoeft eigenlijk helemaal niet zoveel moeite te kosten, wij geven je een paar tips en wat inspiratie om aan de slag te gaan.

1. Creëer een strakke look met tuintegels

Dus niet tegels die je overal op straat tegenkomt, maar zoek even een wat chiquere variant uit zoals deze tuintegels. Natuurlijk moet je niet je hele tuin bestraten, maar wel een gedeelte waar je bijvoorbeeld een tafel wilt neerzetten of aan je motor wilt klussen. En het voordeel is dat je het bestrate gedeelte van je tuin nooit hoeft te onderhouden, hoogsten ééns in de zoveel tijd pak je de hogedrukreiniger erbij pakken.

2. Schaf een tuin loungeset aan

Het is even een kleine investering, maar hier ga je echt wel heel blij van worden. Hoogstwaarschijnlijk is je tuin vierkant, wat ideaal is om een zithoek te creëeren. En aangezien je toch echt ergens op moet gaan zitten als je in de tuin wilt chillen met je vrienden, is een mooie tuin loungeset misschien wel de belangrijkste aankoop. Dus niet aankomen zetten met zo’n plastic tuintafel van de camping, met matching witte stoelen waar sowieso de poten vanaf breken, maar echt even iets stijlvols aanschaffen.

3. Stort wat kiezelstenen in die tuin van je

Niet zo een fan van gras? Vul plekken in je tuin op met kiezelstenen. Niet van die kleine die continu in je schoen gaan, maar echt van die grote stenen. Het is even sjouwen vanaf het tuincentrum naar je huis, maar het kan je tuin absoluut een cleane uitstraling geven.

4. Zet een strakke schutting neer

Schuttingen zijn over het algemeen lelijk. Wat best gek is eigenlijk aanzien je er altijd tegenaan moet kijken. Zet het idee van een lelijke schutting dus even uit je hoofd en werp een blik op deze designer schuttingen. Niks ingewikkelds aan, werkt precies hetzelfde als een normale schutting, behalve dat deze geen pijn aan je ogen doen. En het mooie is dat je de schutting altijd met iemand deelt, dus kan de prijs bijna altijd door de helft, waardoor je een duurdere schutting kan kopen dan wanneer je het alleen zou betalen. Wel even vrienden met je buren worden uiteraard, maar dat is sowieso altijd een goed idee.

5. Creëer de juiste vibe met een parasol

De parasol zet de vibe van de tuin. Neem je een gekleurde met veel franjes dan voel je net op Bali. Neem je een strakke witte, dan voel je je net op Ibiza. Een parasol is absoluut de makkelijkste hack om je tuin een goede upgrade te geven. Check hier welke parasol het beste bij jou past.

Wil je meteen ook je schuur aanpakken? Lees hier hoe je er een stijlvolle mancave van kan maken.

Related Posts

Tinder in the 1980s

Je ouders hebben elkaar vast niet in de jaren ’80 ontdekt, maar ook zeker niet op Tinder. Hoe…