Vijf dingen die je moet doen tijdens een roadtrip door IJsland

Voordat je je volgende zon-vakantie naar Spanje alweer geboekt hebt, moet je toch echt even overwegen om een roadtrip door IJsland te gaan maken. Het is namelijk een land dat sowieso op iedereens bucket list zou moeten staan en het wordt tijd dat je die eens gaat afstrepen. Om je te overtuigen hebben we de 5 beste bezienswaardigheden in IJsland en activiteiten die je niet kan overslaan vast voor je op een rijtje gezet.

1. Het noorderlicht van IJsland

Dit is natuurlijk bezienswaardigheid nummer 1 in IJsland iets wat je niet mag missen als je afreist naar het koude noorden. Een roadtrip is de beste manier om IJsland te verkennen. Het is altijd spannend of je het noorderlicht van IJsland te zien gaat krijgen, zorg dus dat als je erop aan het wachten bent ook iets anders te doen hebt zoals chillen in een hottub.

2. De originele Geiser ‘Geyser’, voorloper van alle andere geisers

IJsland is het land van de geisers, een vulkanische verschijning waarbij heet water en stoom uit een heetwaterbron spuiten. Helaas is het aantal actieve geisers momenteel laag, maar toch blijft het mogelijk om zo’n natuurwonder te bezoeken in IJsland. Geysir is de bekendste geiser ter wereld en was ook de oorsprong van de naam ‘geiser’ waar alle andere in de wereld naar vernoemd zijn. Helaas spuit Geysir nog maar 2 keer per dag heet water en stoom de lucht in, dus zorg dat je je bezoek goed timed.

3. Opwarmen in een heet water bron

Onder genot van een lekker drankje en prachtig uitzicht lig je in een overheerlijk warm zwembad midden in de natuur van IJsland. Een ervaring die je niet aan je voorbij mag laten gaan. Op 50 km van Reykjavik ligt Blue Lagoon een compleet wellness center dat zelfs door National Geographic wordt aanbevolen. Je kan hier niet alleen een duik nemen in het zwembad, maar je kan genieten van massages, gezichtsbehandelingen of een tour door het gebied. Oftewel de perfecte manier om te ontspannen tijdens je roadtrip door IJsland.

4. Zwarte stranden

Normaal gaan we lekker op parel witte stranden en prachtig helder water, maar dat is natuurlijk niet het geval in IJsland. Hier vind je zwarte stranden en donkere zeeën. Een stuk grauwer, maar we kunnen je beloven dat het een prachtige ervaring is over deze stranden te lopen tussen de aangespoelde stukken ijs.

5. Prachtige landschappen

Tijdens je roadtrip door IJsland kom je hier hoe dan ook achter. IJsland is in het bezit van prachtige landschappen en gebergtes. Een lange rit van bestemming tot bestemming zal hier door ook nooit saai worden en je zal vaak genoeg je ogen uitkijken.

Overtuigd om een roadtrip door IJsland te maken? Heel goed, we hebben alvast een lekkere slaapplek voor je uitgezocht: Romantsich wegdromen onder het Noorderlicht doe je in deze Buubble. Of ga je toch liever op een wat goedkopere manier roadtrippen? Dat kan namelijk ook met een Cozy Camper.

Related Posts