Deze camper met panoramadak is de ideale manier om het noorderlicht te zien

Met de Cozy Camper hoef je niet de IJslandse kou in te gaan om dit natuurwonder te bekijken. Blijf warm en knus in bed liggen terwijl je naar het noorderlicht kijkt.

Ideaal
De Cozy Camper is ontworpen om het ruige terrein van IJsland te trotseren. Als je je plek hebt gevonden in de natuur, ga dan even in bed liggen, geniet en kijk naar boven. Je kijkt nu door een grote glazen dakraam, ideaal om het noorderlicht doorheen te bewonderen.

https://www.instagram.com/p/BU-U1H_FlaE/?taken-by=cozycampers

Het is vaak maar de vraag of het noorderlicht zichtbaar zal zijn, het blijft immers een fenomeen. Het licht is het beste te zien in de avond of in de nacht. De meeste toeristen hopen het te zien vanuit hun hotel of restaurant. En dan is er ook nog de kans dat lichtvervuiling je zicht belemmerd.

In een Cozy Camper wordt je vanzelf wakker als het zwalkende groen zich boven het glazen dakraam vertoond. Zet een koffie en blijf kalm onder de dekens.

https://www.instagram.com/p/BVAoc_PlLpO/?taken-by=cozycampers

Niet duur
Wat wij zelf ook niet wisten, is dat IJsland behoorlijk prijzig kan zijn. Met name de hotelovernachting, vervoer en het eten zijn over het algemeen duur. Met deze camper bespaar je op alle drie.

De camper is voorzien van gaspitten, een afwasbak en een koelkast. Alles om een heerlijke maaltijd neer te zetten, anders dan het gebruikelijke camping gaspitje waar je met moeite een knakworst gaar kookt.

https://www.instagram.com/p/BFi9DLDqWOL/?taken-by=cozycampers

In de maanden dat het noorderlicht te zien is kost de camper 99 euro per nacht. Niet erg duur aangezien de prijzen flink stijgen in deze wintermaanden.

Echter moet je wel kosten voor een camping betalen omdat er geen vrij kamperen geldt in IJsland. De meeste campings hebben schitterende locaties. Het verstandigst is een camping opzoeken dicht bij de kust. De wind blaast dan de wolken weg waardoor je nog meer kan genieten.

Over ruige terreinen gesproken, bekijk ook ons artikel over de bruutste wegen ter wereld.

Related Posts