Watch Stories | Arachnophobia, voor deze spin is niemand bang

Maximillian Büsser en zijn vrienden maken geen horloges. Zij maken bijzondere horologische creaties. Maximillian heeft inmiddels een indrukwekkende carriere achter de rug bij onder andere Harry Winston en Jaeger leCoultre. Tegenwoordig werkt hij voor zijn merk MB&F (Maximillian Büsser & Friends) samen met onafhankelijke horlogemakers en geven ze horlogemaken een andere dimensie.

Time creeps upon us like a spider.

Arachnophobia

Een voorbeeld daarvan is deze tafelklok genaamd Arachnophobia. De klok is een resultaat van Max zijn interpretatie van kunst en een deel fantasie. Geïnspireerd op Mamam, een bronzen sculptuur van Louise Bourgeois. MB&F ontwikkelde samen met L’Epée een prachtig afgewerkt in-house uurwerk dat weergegeven wordt in een glazen koepel, welke fungeert als lijf. Dit is een spin die zelfs een spinnenhater zal kunnen waarderen! Mocht je geintreseerd zijn kun je hem dit jaar bekijken op de PAN Amsterdam (22-29 november). Mocht je daarna willen overgaan tot aanschaf, neem dan een zak met ongeveer 15.000 euro’s mee.

Arachnophobia-MB&F-maximilium-spider-clock Arachnophobia-MB&F-maximilium-spider-clock-close-up-working

MBF-Arachnophobia-Spider-Table-Clock-The-state-of-mind-price MBF-Arachnophobia-Spider-Table-Clock-The-state-of-mind-prijs MBF-Arachnophobia-Spider-Table-Clock-The-state-of-mind-closer-look-video

Maman van Louise Bourgeois

Louise-Amman-Bronze-Spider-Huge-sculpture-mb&F

Related Posts