Wie zoet is krijgt lekkers, wie zout is krijgt een SinterKaas letter van boeren kaas

F*ck het traditionele Sinterklaas snoepgoed. Kaas letters zijn de nieuwe chocolade letters. Ach, het is beter dan een mandarijn in je schoen als “gezond” alternatief.

Hoewel de discussies over Sinterklaas sowieso al hoog oplopen, komt er nu iets nieuws wat we, eerlijk gezegd, niet heel erg vinden: de Kaasletter. Ondanks onze enorme liefde voor pepernoten in alle vormen en maten en chocolade letters, munten en sigaretten, was er weinig te vinden voor de hartige snoeperts. Nu verandert dat, want de kaasboeren in Middelburg combineren gewoon onze favoriete tradities; sinterklaas en kaas. Good call.

Helaas vist Yochem weer achter het net
De letters zijn nu verkrijgbaar in meer dan 25 soorten kaas. Jong, belegen, oud, kruidenkazen als pesto en komijn (die overig al bij de voorverkoop uitverkocht zijn), er is voor ieder wat wils blijkbaar. De kazen zijn er nu exclusief in de vorm van de letter P en S en het ziet er niet naar uit dat de rest van het alfabet in aantocht is. Is niet erg, kan iedereen een keer meemaken hoe het is om Sinterklaas te vieren als je naam met een Y begint.

Je moet wel grote voeten hebben
Ze zijn namelijk niet klein. Van de boerenkaasletters van 190 gram tot de Goudse kaasletters van 150 gram, het zijn geen kleine cadeautjes. Ze kosten dan ook iets meer dan een chocolade letter (€7,95 om precies te zijn), maar ze worden wel thuis bezorgd. Dit betekent niet dat je je misselijk hoeft te eten, ze zijn namelijk prima 3 weken houdbaar. 

Lekker wijntje erbij voor tijdens de feestdagen? Probeer de advent kalender van de Aldi!

Related Posts