WonHundred-Amsterdam

Won Hundred opent flagship store in Amsterdam

Het Deense modelabel Won Hundred opende 21 april 2016 aan de Raadhuisstraat in Amsterdam haar eerste flagship store buiten Denemarken. Door de ruim honderd vierkante meter tellende winkel loopt een opvallend industrieel sculptuur waaraan een grote selectie denim, ready-to-wear, schoenen en accessoires hangt, te beginnen met de SS16 collectie.

 Raadhuisstraat 47, Amsterdam

De Amsterdamse Raadhuisstraat (aan de achterkant van het Paleis op de Dam) was lang een onbemind terrein, tot de eerste populaire modewinkels er begin 2016 hun deuren openden. De Won Hundred flagship store is vooralsnog de jongste toevoeging aan het opkomende winkelgebied. Het opvallende interieur van de winkel is het resultaat van de samenwerking tussen creative director Nikolaj Nielsen en de eveneens Deense architect Tania Mikkelstrup. Eyecatcher is een strak sculptuur van staal en de grote licht constructie die door de hele winkel loopt. Opvallend is ook de grote blauwe muur aan de rechterkant bij binnenkomst, waar groot de naam van het merk op geverfd is.

WonHundred-amsterdam-openinga

Spring Summer 2016

De combinatie van de minimalistische ontwerpen en de Rock ‘n Roll vibe van Won Hundred werden voor de SS16 collectie aangevuld met sportieve items, zoals een boxy bomber en sneakers. De collectie is geïnspireerd op de bekende kunstenaar Wes Lang die gekenmerkt wordt door zijn rockstar lifestyle en uitgesproken prints.

Over Won Hundred

Het idee achter het Deense modelabel Won Hundred is eenvoudig; het Kopenhagen-based label van oprichter en creative director Nikolaj Nielson brengt sinds 2004 tijdloos, easy-chic, draagbaar design in een herkenbare minimalistische Scandinavische stijl. Eenvoudige lijnen, tone down kleuren, een goede snit en per seizoen een funky toevoeging. Dress up of dress down; Won Hundred is altijd comfortabel en cool.

Related Posts