5 stijlvolle tassen voor elke gelegenheid

Dat vrouwen veel tassen hebben, dat is duidelijk. Maar wij mannen zouden daar niet voor onder hoeven te doen. We hebben misschien niet altijd even veel spullen als vrouwen bij ons, maar toch zeker altijd wel een aantal. En omdat elke gelegenheid om een ander soort tas vraagt hebben wij er hier de essentials voor je op een rij gezet.

De rugtas

De rugtas is bij uitstek de meest gebruikte tas. En logisch want je kan er meestal genoeg spullen in kwijt voor een hele dag en je hebt beiden handen vrij als je ‘m draagt. Daarnaast kan een rugzak ook echt een outfit maken. Het is daarom belangrijk dat je niet zomaar een rugtas koopt, maar ééntje die echt pas bij jouw kledingstijl.Tassenguide voor mannen

De laptoptas

Wil je voor de zakelijk look gaan? Dan is de laptoptas de way to go. Als je met een laptoptas over straat loopt creëer je al snel een elegante look die je zowel naar casual als naar formeel kunt laten buigen. Dit ligt dus voornamelijk aan de laptoptas die je kiest. Vroeger waren ze puur zakelijk, tegenwoordig zijn er ook veel minder formele designs op de markt. Voor ieder wat wils.

De reistas

De reistas a.k.a de weekender is handig als je net wat langer dan een dag ergens heen gaat, een weekendje weg bijvoorbeeld. Daarnaast is de tas ook goed inzetbaar als je een keertje wilt sporten na werk, je kan namelijk net wat meer spullen meenemen. Ook is het zeker een stijlvol item om een outfit helemaal compleet te maken. Kies je reistas daarom met wijsheid uit.

De schoudertas

Voor de mensen die wel hun handen vrij willen hebben, maar geen fan zijn van een rugtas is de schoudertas absoluut de beste oplossing. Daarnaast is de schoudertas ook net een stukje praktischer in gebruik dan een rugtas. Je kan namelijk zonder de tas af te moeten doen gemakkelijk spullen in en uit de tas halen.

De heuptas

De heuptas, in de volksmond ook wel de swaggerbag genoemd is een verdomd klein tasje, maar daardoor juist zo ontzettend handig. En niet te vergeten natuurlijk absoluut een fashion item die een outfit helemaal kan maken. De heuptas wordt overigens ook zelden om de heup gedragen, maar eigenlijk altijd crossbody. Dit tasje zet je in als je net teveel spullen bij je hebt voor in je zakken, maar niet zoveel dat je een rugzak op wilt. Denk aan een paspoort als je op reis gaat of een powerbank als je naar een festival gaat.

Hier vind je nog meer inspiratie voor de perfecte reistas.

Related Posts