Deze winter kies jij voor de zakelijke look!

Nu de gezellige feestdagen voorbij zijn en de koude januarimaand is aangebroken, vinden veel heren het belangrijker om warme en comfortabele kleding te dragen, dan stijlvolle kleding. Erg jammer voor de ware fashionista, het straatbeeld gaat er immers niet op vooruit!

Ook op kantoor (waar de meeste mannen toch al niet al te modieus zijn) verschijnen mensen deze maand minder stijlvol. Mooie colberts blijven onaangeraakt in de kast hangen, terwijl iedereen zijn warme wollen trui maar wat graag aantrekt. Toch bestaan er kledingstukken die zowel stijlvol zijn, als warmte bieden in deze gure tijden. Met de volgende items creëer je de perfecte zakelijk winterlook.

Flanel pak

Flanel zijn wollen pakken die met dubbele garen zijn geweven. Flanel pakken zijn dikker geweven (dus warmer) en voelen zachter aan de reguliere wollen pakken. Ideaal voor in de winter! Bovendien zorgt de wollige uitstraling voor een modieuze winter look.

Business overhemd

Oké, business overhemden zijn niet echte winter items, maar echte allrounders. Vooral licht gekleurde overhemden vormen een mooi contrast in combinatie met flanel colberts en pakken. Experimenteer gerust met diverse patronen, zoals strepen, ruiten en stippen. Let hierbij echter wel op. Mensen hebben namelijk verschillende associaties met patronen.

Wollen das

Wollen, gebreide dassen passen perfect bij je flanel pak. Sterker nog, ze horen erbij. Een glanzende satijnen das combineren met een flanel pak is ‘not done’.

Wollen pochet

Bij een stijlvolle zakelijk look kan een pochet niet achterblijven. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, combineer je een pochet niet met je stropdas. Wel is het belangrijk om hetzelfde materiaal als je das te gebruiken. Kies in dit geval dus voor een wollen pochet. Ga voor een in het oog springende, opvallende kleur.

Chelsea boots

Chelsea boots (laarzen) zijn echte winterschoenen. Ze zijn vaak gemaakt van leer en komen tot aan je enkel. Koude voeten zul je dus niet snel hebben. Bovendien hebben ze geen veter, maar een elastische sluiting, waardoor je een ietwat alternatieve look krijgt. Zeer geschikt voor de trendsetters onder ons!

Pea Coat

Je zakelijke outfit is bijna af. Je hebt alleen nog een jas nodig om je op straat te kunnen vertonen. Veel mannen dragen een korte jas, waardoor het colbert onder de jas uitkomt. Probeer dit te allen tijde te vermijden. Kies voor een Pea coat (overjas). Ze houden je uitstekend warm en zijn een zeer stijlvolle toevoeging voor het straatbeeld.

Gastartikel geschreven door Robin Hendriks, van Schulte Herenmode.

Related Posts