11 gewoontes die succesvolle mensen onderscheiden van de rest

Tegenwoordig jaagt iedereen succes na, maar niet iedereen lijkt het het even snel te vergaren. Het verschil tussen succesvolle en minder succesvolle mensen zit soms maar in hele kleine dingen. Wij hebben 11 gewoontes van extreem succesvolle mensen op een rij gezet. Lees ze rustig door en doe er je voordeel mee.

Gewoonte #1: Ze zijn kalm

Succesvolle mensen zijn over het algemeen kalm of komen rustig over. Dit komt doordat ze hun emoties goed onder controle hebben. Ze begrijpen hun emoties en gebruiken deze kennis om vervolgens met zelfbeheersing op situaties te reageren. Als dingen even niet mee zitten reageren ze rustig en begrijpend (wat vaak erg frustrerend is voor degenen die dat niet zijn). Zij weten dat het niet uit maakt als het even niet meezit, omdat het uiteindelijk toch wel opgelost gaat worden met de tijd. Ze weten dat ze het beste de situatie kunnen accepteren en zich erop aanpassen. Dit zorgt op lange termijn dat ze gelukkig blijven en alles onder controle kunnen houden.

Gewoonte #2: Ze zijn goed geïnformeerd

Super succesvolle mensen weten meer dan anderen, gewoonweg omdat continu aan hun eigen ontwikkeling werken. Ze willen altijd blijven groeien. Zodra ze een beetje tijd voor zichzelf hebben vullen ze die in met zelfstudie. Ze zijn altijd opzoek naar manieren om de betere versie van zichzelf te worden. Dit zodat ze meer van zichzelf en de wereld om hun heen begrijpen. Ze zijn niet bang om nieuwe dingen te leren en zijn niet bang dat ze stomme vragen stellen. Dit omdat ze liever slimmer worden, dan slim over willen komen.

Gewoonte #3: Ze nemen de tijd voor dingen

Ultra succesvolle mensen maken beslissingen door eerst goed na te denken. Ze zijn niet bang om advies bij andere in te winnen of om ergens een nachtje over te slapen. Zij weten (wat ook wetenschappelijke is bewezen) dat teveel impulsieve acties over het algemeen niet effectief zijn. Even een beetje gas terug nemen om vervolgens rustig logisch na te denken kan een groot verschil maken.

Gewoonte #4: Ze spreken met zekerheid

Succesvolle mensen zal je praktisch nooit dingen zoals: “Eh, weet ik even niet” of “Denk ik” horen zeggen. Succesvolle mensen weten dat als je iets zegt, dat het overtuigend moet zijn. Dit omdat je anders nooit mensen zo ver krijgt je idee uit te voeren.

Gewoonte #5: Ze hebben een positieve lichaamshouding

Je bewust zijn van je houding, je uitdrukkingen en tone of voice kan een groot verschil maken hoe graag mensen met je omgaan. Een enthousiaste tone of voice, oogcontact maken en je armen nooit in een gekruiste houding houden kan een wereld van verschil voor je gaan maken. En succesvolle mensen weten dit. Een positieve lichaamshouding kan een gesprek een hele andere wending geven omdat de manier waarop je iets zegt vaak nog belangrijker is dan wat je eigenlijk zegt.

Gewoonte #6: Ze laten een sterke eerste indruk achter

Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen in de eerste zeven seconden van een ontmoeting besluiten of ze je wel of niet mogen. De overige tijd van de ontmoeting zoeken ze alleen nog een bevestiging voor hun standpunt. Dit klinkt een beetje beangstigend, maar als je je hier bewust van bent, kun je er je voordeel mee doen. Probeer tijdens de eerste ontmoeting aan de bovengenoemde punten te denken zoals een positieve lichaamshouding en oogcontact te maken. Een goede handdruk, een lach en open schouders helpen je verzekeren van die goede eerste indruk.

Gewoonte #7: Ze zorgen voor kleine overwinningen

Succesvolle mensen houden ervan om zichzelf uit te dagen, zelfs als het om kleine dingen gaat. Kleine overwinningen zijn ook overwinningen. En elke overwinning maakt een stofje in onze hersenen aan dat het gevoel van een beloning geeft en er voor zorgt dat we gemotiveerd blijven. Hoe vaker je er voor zorgt dat dit stofje vrij komt hoe meer zelfvertrouwen je krijgt en dus makkelijker toekomstige uitdagingen durft aan te gaan. Als je een paar kleine overwinningen achter elkaar boekt zal dit ervoor zorgen dat je je zelfvertrouwen voor een paar maanden on lock hebt.

Gewoonte #8: Ze kennen geen angst

Angst is niets meer dan een emotie die gevoed wordt bij je eigen verbeelding. Gevaar daarentegen bestaat echt. Dat is het ongemakkelijke gevoel van adrenaline dat door je lichaam gaat als je bijna wordt aangereden tijdens het oversteken van een drukke straat. Maar angst is gewoon een keuze. Succesvolle mensen weten dit en draaien dit daarom om. In plaats van zich door angst over te laten nemen, zijn ze verslaafd aan het euforische gevoel van angst overwinnen.

Gewoonte #9: Ze zijn charmant

Charmante mensen zijn de perfecte combinatie tussen sterk en teder. Ze maken geen gebruik van intimidatie of manipulatie om iets voor elkaar te krijgen. Dit omdat ze weten dat hun nette en zelfverzekerde karakter ervoor zal zorgen dat iets gebeurd. Succesvolle mensen zijn toegankelijk, likeable en makkelijk in de omgang.

Gewoonte #10: Ze zijn eerlijk

Super succesvolle mensen geloven dat eerlijkheid en integriteit, ook als is het niet altijd even makkelijk, op de lange termijn zich altijd terug betaald. Ze weten dat eerlijkheid met mensen voor diepere oprechtere relaties zorgt die nooit met oneerlijkheid bereikt kan worden. Daarnaast komen leugens altijd bij je terug, hoe goed je denkt dat ze ook zijn.

Gewoonte #11: Ze zijn dankbaar

Ultra succesvolle mensen weten dat het veel ambitie, passie en hard werk kost om te bereiken wat je wilt bereiken in het leven. Zij weten ook dat hun mentors, familieleden, collega’s en vrienden allemaal een grote rol hebben gespeeld in hun weg naar succes. In plaats van zichzelf de hemel in te prijzen voor hun succes, zullen deze mensen over het algemeen inzien dat de mensen om hun heen er net zo hard voor gezorgd hebben dat ze staan waar ze nu staan.

Bron: Forbes

Related Posts