Word productiever met deze 10 lifehacks van Casey Neistat

De Youtube legende Casey Neistat valt ergens in een categorie tussen een wonderkind en een workaholic, maar er zit een doordachte strategie achter het succes van deze man. Als je zijn Youtube kanaal volgt, net als 7 miljoen andere mensen wereldwijd, dan weet je dat Neistat niet bang is om ergens helemaal in te duiken en zich over te geven aan nieuwe uitdagingen. Het idee dat succes op social media alleen voor mensen is weggelegd met modellen genen kan je ook meteen wegwuiven. Deze man heeft zijn succes niet aan zijn looks, maar aan een paar key succes regels die hij in zijn leven toepast, te danken. Wij hebben er tien op een rij gezet, zodat jij deze ook in je leven kan inblenden. Dit om dichter bij je eigen succes te komen. Of dat nou social media is, of iets totaal anders. Doe er je voordeel mee.

1. “FREE TIME IS THE ENEMY OF PROGRESS.”

Casey is het perfecte voorbeeld van iemand die zijn agenda helemaal vol planned. Deze man is altijd on the move en elk uur van zijn dag heeft een bestemming. Van het moment dat hij opstaat tot hij naar bed gaat is elk uur ingedeeld waarin hij ook tijd voor zijn familie meeneemt. Hij heeft er een hele video aan gewijd, die we je zeker aanraden om te bekijken als je productiever met de uren in je dag om wilt gaan.

www.youtube.com/watch?v=ZexvTZ1sV8U&t=306s

2. “LOOK BACK AT YOUR LIFE. IT’S ALWAYS THE HARDEST TIMES THAT MADE YOU WHO YOU ARE.”

Toen Casey nog op de middelbare school zat, maakte hij zijn vriendinnetje zwanger, waarop hij stopte met school zodat hij haar kon gaan supporten. Ondanks deze moeilijke tijden werkte hij keihard om de vader, echtgenoot en creative te zijn die hij vandaag de dag is.

3. “IF YOU’RE DOING WHAT EVERYONE ELSE IS DOING, YOU’RE DOING IT WRONG.”

Er is niemand op Youtube die videos maakt zoals Casey Neistat dat doet (tenzij ze hem 1 op 1 aan het kopiëren zijn). Het is key om jezelf te zijn, te maken wat je zelf tof vind en probeer vooral niet dingen te maken die al veel gedaan worden. Dat is alleen maar ruis en daar zal je nooit mee opvallen of doorbreken.

4. “THE MOST DANGEROUS THING YOU CAN DO IN LIFE IS PLAY IT SAFE.”

Vanaf jongs af aan wordt ons al aangeleerd om altijd voor de veilige weg te kiezen. De keuze van Casey om zijn creditcard leeg te trekken voor zijn eerste camera, was waarschijnlijk geen veilig keuze, maar heeft hem wel gemaakt wie hij nu is. Bekijk in je eigen leven welke risico’s je jezelf kunt veroorloven en begin met een stukje minder comfortabel te leven. Risico’s moeten genomen worden op de weg naar succes.

5. “YOU EITHER ACT ON IDEAS OR YOU SET THEM FREE. YOU DON’T DWELL ON IDEAS.”

Je kan nog zoveel ontzettend goede ideeën hebben, maar als ze nooit in uitvoering komen had je ze net zo goed niet kunnen hebben. En wees niet bang om je ideeën te delen met mensen om je heen. Als er iemand anders er met je idee vandoor gaat, dan was je blijkbaar toch zelf niet klaar om het uit te voeren.

6. “MORE OFTEN THAN NOT, I FIND MYSELF IN SITUATIONS WHERE I HAVE NO IDEA WHAT I’M DOING AND I FEEL NO SHAME IN REVEALING THAT.”

Hier geld het bekende gezegde: Als je niet ontevreden bent over de eerste versie van je project of product, dan heb je het te laat gelanceerd. Het is juist nodig om af en toe in situaties terecht te komen waar je jezelf ongemakkelijk voelt, daar zit juist de groei.

7. “STORY IS KING. EVERYTHING ELSE IS SLAVE TO STORY.”

Deze quote is voor iedereen die zich bezigt houdt met videografie en continu denkt dat betere camera gear de key naar betere content is. Het verhaal dat je vertelt is het belangrijkste, de rest is alleen maar ondersteunend. Als dat niet zo was, dan zou iedereen met veel geld goede video kunnen maken en Youtube famous worden, gelukkig is dat dus niet zo. Het verhaal dat je wilt vertellen moet goed zijn, de special effects zijn alleen maar extra.

8. “I HAVE A RULE: IGNORE PRAISE, EMBRACE CRITICISM. I NEVER SEEK A COMPLIMENT. IT’S GENERALLY A DEAD END.”

Het is natuurlijk fijn om af en toe een compliment te krijgen, het boost je ego, wat ook belangrijk is. Maar kritiek is zo veel waardevoller. Dus zoek iemand die je werk waardeert en laat die persoon vervolgens je werk helemaal spreekwoordelijk aan stukken scheuren, met als goal groeien van de feedback.

9. “SOME DAY I WON’T BE ABLE TO DO THIS. THE RIGHT TIME IS NOW.”

Casey kwam tot dit inzicht na een motor ongeluk en de dokter hem vertelde dat hij waarschijnlijk nooit meer zou kunnen rennen. Deze quote geld voor iedereen. Wacht niet met dingen, blijf niet teveel naar de toekomst schuiven. Er komt een dag dat je bepaalde dingen simpelweg niet meer kunt doen. De tijd om dingen te doen is altijd nu en ligt niet in de toekomst.

10. “IDEAS ARE HIGHLY, HIGHLY OVERVALUED. EXECUTION IS ALL THAT MATTERS.”

In deze quote zit een beetje tegenstrijdigheid, maar het punt waar het om draait is dat je actie moet ondernemen. Na zijn HBO serie ‘The Neistat Brothers’ zat Casey twee jaar te wachten op het volgende ding in zijn leven. Tot hij erachter kwam dat dingen je niet overkomen, maar dat je zelf actie moet ondernemen. Dit geld ook voor jou. Onderneem actie in de richting die je op wilt. Elke fucking dag.

Via: Airows

Related Posts