3 simpele dingen die jouw ochtend productiever maken

Succesvolle mensen hebben over het algemeen de gedeelde gewoonte dat ze vroeger opstaan. Tim Cook de CEO van Apple staat er bijvoorbeeld om bekend dat hij al om 04.30 begint met zijn e-mails te beantwoorden en om 5 uur staat hij in de gym. Dit is natuurlijk een vrij extreem voorbeeld, maar jij kunt al beginnen met deze drie tips om langzamerhand productiever te worden in de ochtend.

1. Sta eerder op

Dat er een snooze button op je wekker/telefoon zit betekend niet dat je die ook moet gebruiken. Beter vergeet je dat die hele functie bestaat en ga je direct je bed uit zodra de wekker af gaat. Het is algemeen bekend dat snoozen je juist vermoeider maakt in plaats van meer uitgerust. Niet overtuigd? Denk maar even aan het Engelse gezegde: ‘You snooze, you loose.’

 2. Ga voor een ochtend jog-sessie

Die veel te mooie, ongebruikte Nike Free trainers van je heb je niet voor niks aangeschaft. Trek ze uit de kast en gebruik ze waar ze voor bedoeld zijn. Je hoeft niet perse naar je lokale gym, een kleine sessie in het dichtstbijzijnde park geeft je ook al de nodige energy boost. Als je echt een bikkel bent gooi je er daarna nog een verfrissende koude douche achteraan. Het klinkt allemaal een beetje extreem, maar geloof ons je gaat er veel fitter de dag door starten.

3. Maak een gezonder ontbijt

Wij weten het, en jij weet het ook. Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En nu je toch eerder bent opgestaan (lees punt 1.) en ook nog eens een flink stuk gerend hebt (lees punt 2.) is de honger ook wel aangewakkerd. Neem de tijd om bijvoorbeeld een goede kom met havermout voor jezelf te maken of een goede bak kwark aangevuld met fruit. En vergeet niet een kleine proteïne shake voor jezelf in te schenken. Je lichaam heeft dat gewoon nodig. Ook zonder dat je een bodybuilder bent. Na die jog-sessie vragen je spieren om voedingsstoffen en die geef je het best op deze manier. Zo voorkom je ook de spierpijn waar juist zo veel mensen bang voor zijn.

Related Posts