4 verborgen eilanden die je absoluut moet bezoeken

De wereld is zo groot en er is zoveel te ontdekken. Daarom is het leuk om af en toe eens heel andere plekken te bezoeken dan het staandaard lijstje met vakantieoorden waar 80 procent van de mensen heen gaan. Wij zochten 4 onbekendere plekken uit die het waard zijn om ééns te bezoeken. Sommige lekker ver weg en sommige wat dichter bij huis, voor ieder wat wils. 

1. Pitcairneilanden

De Pitcairn eilanden zijn een groep van vijf eilanden halverwege Paaseiland en Tahiti waarvan alleen het hoofdeiland Pitcairn bewoond is. De eilanden vallen onder de vlag van het Verenigd Koninkrijk en is één van de meest afgelegen plaatsen ter wereld, maar liefst 5300 km verwijderd van het dichtstbijzijnde vasteland. Op het eiland wonen maar slechts 4 families en maximaal 50 mensen. Als je besluit hier heen te gaan dan zul je waarschijnlijk bij locals thuis moeten slapen aangezien er geen hotel op het eiland is. Straatnamen doen ze overigens ook niet aan, dus als je verdwaald raakt moet je op andere dingen letten om de weg terug te vinden.

2. Monuriki eiland, Fiji

Het onbewoonde eiland Monuriki ligt voor de kust van Fiji en is onderdeel van de Mamanucaeilanden die op hun beurt weer onderdeel zijn van de Fiji-eilanden. Het eiland wordt omringt door koraalrif en heeft een oppervlakte van slechts 100 bij 500 meter. Wat dit eiland een extra bijzondere plek maakt om te bezoeken is omdat de film Cast Away met Tom Hanks in de hoofdrol hier is opgenomen. Als je van natuur houdt is dit eiland de plek om je hart op te halen. Dit eiland zit vol met de mooiste dieren, zoals de Fiji Kameleon en als je dorst hebt pluk je gewoon een rijpe koksnoot.

3. Pig Beach, Bahamas

Pig Beach, ook wel bekend als Pig Island en officieel Big Major Cay is een onbewoond eiland van de Bahama’s. Het eiland heeft zijn bijnaam te danken aan het feit dat de enige bewoners van het eiland varkens zijn. De laatste tijd zijn er helaas wel veel varkentjes gestorven door toersitsen die zo onnozel waren om de beesten alcoholhoudende dranken te voeren. Dus als je hier heen gaat, onthoud dan dat dat geen goed idee is.

4. Lanzarote, voor de kust van West Afrika

Lanzarote is het meest Noordelijke eiland van de Canarische eilanden en hoewel het voor de kust van West Afrika ligt, is het onderdeel van Spanje. Hier kun je dus gewoon lekker met je vertrouwde euro betalen. Het eiland is 15 miljoen jaar geleden ontstaan door een vulkanische uitbarsting, waar je nog veel van terug ziet op het eiland. In tegenstelling tot de eerder genoemde eilanden, die avontuurlijk zijn is Lazarote echt een eiland vol luxe. Daarom ook erg geliefd al locatie voor een huwelijksreis. Lekker bijkomen in de zon, beetje boven het koraal snorkelen in blauw water is een favoriete bezigheid hier.

Related Posts