De 5 kernmerken dat je de verkeerde baan hebt

Soms is werken net een relatie: je ziet pas dat je fout zit als het al te laat is. Eenmaal in de werkflow hebben werknemers vaak niet door dat ze voor de verkeerde werkgever aan het werk zijn. Als jouw werkleven voldoet aan de volgende 5 kenmerken is het misschien eens tijd om verder te gaan solliciteren.

1. Je werk is je #1 levensprioriteit
Het is natuurlijk ideaal als je goed met je collega’s op kan schieten, maar vergeet je persoonlijke leven niet. Blijf er van op de hoogte dat je naast werken ook nog een leven hebt. Zet je werk niet boven je vrienden en cancel niet elke familie gelegenheid om bij te springen tijdens werknoodgevallen.

2. Je krijgt niet de erkenning die je verdiend
Behandeld je baas je op de juiste manier? En word je er erkend als goede werknemer door je collega’s? Of val je altijd net buiten de boot als er mooie kansen ontstaan binnen het bedrijf? Houd goed in de gaten of je de carrière doelen die je voor ogen had wel behaald. We weten dat werk niet altijd voor de lol is maar je mag wel gelukkig zijn met de functie die je momenteel hebt en er een positieve toekomst in zien.

3. Je slaapt slecht
Ben je gestrest over het werk dat je te doen hebt? Of denk je continue aan dat gesprek met je werkgever? Als stress op je werk zorgt dat je slecht slaapt en het niet lukt op te laden kan je ook geen goed werk leveren. Geen enkele baan is het waard om je rust te verpesten, dit zal in de toekomst je werk alleen maar moeilijker maken.

4. Je kan niet stoppen met nadenken over je werk
Zelfs op vakantie ben je niet in staat om het allemaal even los te laten. Ook mensen die hun werk leuk vinden moeten af en toe even uitloggen van het werk dat ze doen. Praat je alleen maar met je vrienden over werk? Dan is het tijd dat je even wat tijd voor jezelf gaat inplannen.

5. Je kampeert wekelijks op het kantoor waar je werkt
Zodra je complete maaltijden in de werkkoelkast begint op te slaan en je verschillende outfits en een toilettas op kantoor hebt liggen is het duidelijk dat je teveel werkt. Het enige wat op je bureau hoort te staan is een waterflesje, goede portie snacks en wellicht een extra paar schoenen. Neem even wat tijd voor jezelf en zet alles op een rijtje.

Het kan natuurlijk dat je zelf onafhankelijk van je baan gewoon echt een werkbeest bent en dat is ook niet erg! Maar vergeet niet dat je werkt om te leven, niet leeft om te werken.

Related Posts