5 gewoontes die je moet breken om succesvol te worden

Vraag je je wel eens af wat jouw succes in de weg staat? Waarom andere mensen wel succesvol zijn en het jou maar niet lijkt te lukken? Het verschil zit in kleine gewoontes. Wij zetten hier 5 gewoontes op een rij die jouw succes in weg staan. Breek deze gewoontes en je zult zien dat er een positieve verandering zal plaatst vinden in jouw weg naar succes.

1. Het verwaarlozen van je gezondheid

Stop met het verwaarlozen van je gezondheid. De reden? Gezond leven zorgt ervoor dat je geen overgewicht krijgt, verbeterd je humeur, boost je energielevel, bestrijd ziekten en verbetert je slaap. Dit heeft allemaal impact op je werkprestaties, want hoe kun je goed presteren als je continu ziek, humeurig of gestressed bent? Als je je gezondheid niet op peil houd zal het lastig zijn een productief persoon zijn, dus verander dit als eerste.

2. Perfect proberen te zijn

Niemand is perfect. En als je continu probeert te bewijzen dat jij dat wel bent zul je langzamerhand uitgeput raken. Daarnaast is het grootste gevaar van te perfectionistisch zijn dat je nooit ergens aan durft te beginnen in de eerste plaatst. Of het hier gaat om het schrijven van een blogpost of een nieuw product in de markt zetten, als je het te perfect wilt zul je het nooit doen. Want dan ben je constant aan het twijfelen of het wel goed genoeg is. Laat dat los en begin gewoon.

3. Altijd afgeleid raken

Freelancers, studenten en mensen die vanuit huis werken hebben hier elke dag mee te maken. Hoe kun je aan de slag als er nog een berg afwas je aan staat te staren vanuit de keuken? En mensen om je heen denken dat jij als freelancer toch altijd tijd hebt, dus bellen en appen je continu voor kleine vragen en uitnodigen om te gaan lunchen. Dit weerhoudt jou van je werk, dus het beste zet je je telefoon op vliegtuigmodus als je iets af moet maken. Focus en ontspan daarna.

Uiteraard is er voor mensen die op kantoor zitten ook genoeg afleiding dat hen van het werk houdt. Denk aan collega’s die binnen droppen en vragen of je mee een bakje koffie gaat doen of e-mails die continu aandacht vragen. Probeer zo min mogelijk op deze impulsen van buitenaf in te gaan en je te focussen op de taak die voor je ligt. Als je je continu laat afleiden door deze kleine prikkels zal dat ervoor zorgen dat niet bereikt wat je wilt bereiken.

4. Teveel uitgeven

Zorg ervoor dat je niet meer uitgeeft dan dat er binnen komt. Als je continu aan het struggelen bent om je hoofd boven water te houden, dan verlies je de focus op wat echt belangrijk is. Daarnaast is een goede eigenschap als je binnen een budget leert te leven, deze skill kan ervoor zorgen dat je je eigen leven en ook je business lean kunt houden.

5. Kritiek negeren

Hoewel het goed is om een gezonde dosis ego te hebben en zelfverzekerd te zijn, moet je wel blijven beseffen dat jouw product, talent of dienst niet het beste in de wereld is. Je kunt kritiek van je klanten, werknemers of uit je vriendenkring niet negeren. Je moet leren omgaan met die kritiek en er eigenlijk juist dankbaar voor zijn. Kritiek zorgt ervoor dat je blik weer verscherpt wordt en daar zul je uiteindelijk  alleen maar beter van worden.

Related Posts