Mocht je ons zoeken – wij zitten bij A bar aan een Pearfect Martini

Met het lekkere weer op komst, is buiten zitten natuurlijk een must. Daarnaast tellen goede service en smakelijk eten ook mee. Beide is prima mogelijk bij A bar, mits je wat bestedingsruimte over hebt deze maand. A bar is het kleine broertje van het ‘iets’ sjiekere restaurant dat zich in het Amstel Hotel bevindt. Met de uitspraak ‘het kleine broertje’ doen we A bar niet genoeg eer aan, want inclusief het zonnige terras is er meer dan genoeg ruimte voor een goede borrel. 

Fire at five

Om met de deur in huis te vallen; het eten is zeer goed. Het Fire at Five concept houdt in dat je kleine hapjes neemt en je daarmee voorbereidt op de avond. Elke vrijdag, zaterdag en zondag van 17.00 tot 20.00 kun je eerst kijken hoe een chef live je eten klaarmaakt en er daarna van genieten. Geniet van het goede wijnadvies van de obers (kennis hebben ze wel bij het Amstel Hotel) of kies een van de cocktails.

Cocktails bij A bar

Uit elk van de acht Amsterdamse stadsdelen staat één buurt centraal als inspiratie voor de verschillende cocktails. Denk aan het Red Light District in centrum van Amsterdam, of de Houthavens in het Westelijk Havengebied. Iedere buurt heeft zijn eigen identiteit en dit laten we dan ook in de cocktail naar voren komen. Bier uit de Heinekenbrouwerij voor de Pijp, rooibosthee voor de Transvaalbuurt, zoethout voor de Houthavens. Wij, hadden een cocktail die toevallig gemaakt werd omdat de barmannen meedoen aan een wedstrijd; de Pearfect Martini. Niet te zoet, maar net iets specialer dan een classic Martini. Shaken, not sturred.

Overall A bar

Wanneer de zon schijnt, wil je buiten zitten. En dat is wat bij A bar prima kan op de lounge stoelen. De prijzen die normaal bij het Amstel Hotel op de menukaart staan, zullen je waarschijnlijk afschrikken om hier te gaan pilsen / cocktails drinken met je maten. Maar de Fire at Five prijzen zijn okay, de cocktails zijn weliswaar prijzig (gemiddeld €15 euro) – maar het meer dan waard.

Related Posts