sushi-samba-amsterdam

Sushi Samba, is het de hype waard? Wij brachten een bezoekje

Sinds een korte tijd is de uit New York afkomstige Sushi Samba in ons kikkerlandje te vinden. Waarschijnlijk heb je dit al voorbij zien komen, aangezien het overal werd gehyped op social media. Iedereen is er enthousiast over, maar wat is er toch zo bijzonder aan die tent? Wij testen het uit. 

Smaken uit Peru, Brazilië en Japan

Eerst even wat korte info over de nieuwe tent. Sushi Samba opende in 1999 zijn deuren in New York. Tegenwoordig kun je de keten ook terugvinden in Miami, Las Vegas, Londen en nu dus ook in Amsterdam. Drie keukens komen samen in het menu: de Peruaanse, de Braziliaanse en de Japanse keuken. Zo kunnen wij in ieder geval nog wat exotische smaken ervaren in ons koude land. Het Amsterdamse menu is nog niet te vinden ,wat we konden verwachten bleef hierdoor nog even een raadsel.

Fancy plek

Het restaurant valt door de felle lichten die uit het restaurant schijnen meteen op bij het Max Euweplein. Ja inderdaad na een gokje te hebben gewaagd, kan je je winst meteen beneden bij Sushi Samba spenden. Als je binnenkomt zie je meteen dat het een goed hippe tent is. Het is mooi ingericht en de mensen die er komen dineren zien er allemaal piekfijn uit. Dat moet dan ook wel, want anders kom je er niet in. Zo geldt er een bepaalde dresscode wat onder andere aangeeft dat je er niet in je gescheurde jeans kan zitten.

Oké genoeg info. Nu over naar het belangrijkste aspect: het eten. Wij zijn nieuw met het concept dus vragen de bediening om hulp. Een ietwat Amerikaans ingestelde serveerster helpt ons verder. Zij raad ons verschillende dingen aan die wij dan ook nemen, wel zo makkelijk.

We beginnen met wat voorgerechten: Heritage carrots, mae terra en de green bean tempura. Alle drie de gerechten zien er stuk voor stuk culinair uit, waarbij de foto’s voor zich spreken.

Voor de sushi kiezen wij voor de specialiteiten van de kaart. De unieke smaak van Sushi Samba valt meteen op. Nergens anders hebben wij zulke sushi eerder geproefd. Sushi Samba heeft patent op zijn sushi’s en wij snappen nu waarom, want et is absoluut een unieke smaak belevenis. Zie hieronder de ‘El topo’: de bekende sushi (met zalm en mozzarella) en de ‘Veggie maka’ (zoals de naam al doet vermoeden, een vega rol).

We sluiten de Sushi Samba af met een Japans nagerecht, de ‘Mochi’. Een gerecht wat niet perse speciaal oogt en ook niet speciaal smaakt. Geen aanrader dus.

Is het de hype waard? Ja, dat is het zeker. De smaken zijn uniek, de sfeer is tof en het personeel doet zijn best. Toch gingen we lichtelijk teleurgesteld naar huis. Waar het aan ligt, kunnen we niet concreet benoemen. Het mist voor ons gewoon dat wauw effect (waar je wel voor betaald).

Opzoek naar een kunstzinnigere eettent? Wij waren laatst bij De Bajes.

Related Posts