De app ‘Place’ maakt zelfs van jou een ware interieur stylist

Geen idee hoe je die nieuwe woonkamer moet inrichten? Ikea heeft de oplossing voor je bedacht. Ze hebben een nieuwe app ontwikkeld genaamd ‘Place’, die ervoor zorgt dat zelfs de grootste interieur knuppels goede ware stylisten kunnen worden.

 Augmented reality

Doormiddel van augmented reality is het voor Ikea mogelijk deze app te realiseren. Watd at is? Dit is het toevoegen van elementen door een computer aan live, direct of indirect beelden die niet in de ruimte aanwezig zijn. De 3d-beelden die deze app maken moeten er voor zorgen dat men een beter beeld krijgt bij het inrichten van een kamer voordat het meubilair wordt aangeschaft. Lekker efficiënt als je het aan ons vraagt.

De app zet al het meubilair automatisch in het juiste formaat in de kamer, doordat hij de grote van de kamer kan inschatten op de juiste schaal. Vanaf 17 september is ‘Place’ gratis te verkrijgen in de App Store.  Het is alleen nog niet duidelijk of er ook een android versie gaat komen. De release datum staat op 19 september, omdat dan de nieuwe iOS 11 software van Apple uitkomt. ‘Place’  zal daarom ook alleen downloadbaar zijn voor de Iphone 8, X, 8S, 7, 6S en de Iphone SE.

Uit de video hieronder wordt direct duidelijk hoe de app ‘Place’ echt werkt

Bron: Manners

Related Posts