Arjan van den Boom onthult een unieke caferacer

Deze week onthulde Arjan van den Boom zijn caferacer op basis van een Honda CB750 F1. Deze custom is niet te koop, maar wordt door Ironwood Motorcycles via MotoShare verhuurd om de bouw te financieren. Na 120 keer te zijn verhuurd zal de motor worden verloot onder de huurders. 

Arjan van den Boom, oprichter van Ironwood Motorcycles: “Heel gaaf om een caferacer te bouwen die door mijn volgers en custom liefhebbers een dag gereden kan worden. Dat was meteen ook de grootste uitdaging van het project. Deze caferacer moest de ‘edgy’ look hebben waar Ironwood bekend om staat, maar ook duurzaam en met goede rijeigenschappen. Daarom was de samenwerking met CMS zo waardevol. Ik ben heel blij met het resultaat, hopelijk mijn fans ook!”

Caferacer huren

Je kunt via de website van MotoShare voor 99,- euro een ticket kopen. Met een Ironwood ticket kun je één dag de caferacer huren. Voor de onthulling van de motor zijn er al 42 huurdagen vooruit geboekt voor een totaal bedrag van €4.158,-. Er zijn nog 78 huurdagen beschikbaar. De verwachting is dat na de onthulling de laatste huurdagen snel worden geboekt en dat daarmee de totale bouw van deze custom is gefinancierd.

 ‘Crowdfunden’ van een professionele custom motor

Nederlands bekendste custom bouwer, Arjan van den Boom, startte in juni in samenwerking met CMS een custom bouw project op MotoShare. Ironwood Motorcycles verbouwt met onderdelen van CMS een Honda CB750 F1tot een caferacer en verhuurt deze vanaf 5 juli via MotoShare om de bouw te financieren. In februari ‘crowdfunde’ Wrench Kings op dezelfde manier een motor via MotoShare.

Fotografie: Paul van Mondfrans Lindén

 Ironwood Motorcycles

Arjan van den Boom is de oprichter van Ironwood Motorcycles. Sinds de oprichting in 2012, heeft Ironwood Motorcycles meer dan 65 custom motoren gebouwd. De meest bekende motor van Arjan van den Boom is “The Mutant”.

 CMS

CMS is gespecialiseerd in de online verkoop van motorfietsonderdelen en biedt ruim 4,3 miljoen onderdelen voor meer dan 36.000 modellen gemaakt vanaf 1959. CMS verkoopt in meer dan 60 landen.

MotoShare

Via de website van MotoShare kunnen motorliefhebbers onderling motoren huren en verhuren. Zo kun je via MotoShare meer dan 700 motoren huren direct van particuliere en zakelijke eigenaren. MotoShare is in mei 2016 gelanceerd in samenwerking met OHRA.

Related Posts