Ben Howard’s ‘I forget where we were’

Een aantal dagen geleden zag ik voor het eerst de video bij het welbekende nummer van Ben Howard. Om eerlijk te zijn, ik snapte er eerst geen reet van. Toch greep de video me. Niet alleen omdat het gewoon een prachtig nummer is, maar ook omdat het een hele sicke clip is met een stelletje goed steezy mensen. En juist omdat het op het eerste gezicht zo’n vage boel is, wil je er meer van weten.

De video bestaat uit een stelletje dat op het strand zit, beide op een gele strandstoel onder een grote gele parasol. Tussen hen in staat een opklap tafeltje met daarop een boek dat vrolijk door de wind bladert. Manlief met een dubbelloops jachtgeweer en staart peinzend naar het enorme drijvende gebouw dat een eind uit de kust ligt. Af en toe loopt even het water in om een staredown aan te gaan, maar het is duidelijk dat hij niet zo goed weet wat hij met het gebouw aan moet.  Vrouwlief is ondertussen minder bezig met het gebouw en loopt af en toe een rondje om de benen te strekken of om te beginnen aan een zandkasteel. Ze lijkt te wachten op iets, geduldig. De clip begint met een shot van de man die met het geweer geschouderd in het water staat. Hij laat vertwijfeld zijn geweer zakken en slentert terug naar de strandstoelen. Op een gegeven moment is de man blijkbaar over gehaald en loopt het water weer in om af te rekenen met het gebouw. Hij lost een schot. Het lijkt alsof de man het opgeeft en hij steekt de vrouw een hand toe om aan te geven dat ze gaan. Ze werpen samen nog een laatste blik op het gebouw en lopen uit het beeld. Zodra ze buiten beeld zijn begint het gebouw met instorten..

Het mooie aan deze video vind ik dat je je eigen verhaal er aan kan geven. Je kunt de beelden helemaal op je eigen manier interpreteren. Ook zie je elke keer als je de clip kijkt weer andere dingen, en kun je dingen toevoegen of veranderen aan je verhaal. Je kunt natuurlijk ook gewoon de video kijken, genieten van de beelden en van de muziek en er verder niet teveel achter zoeken. De maker van de clip heeft naar mijn mening in ieder geval een prachtig werk neergezet. Ik zou zeggen, aanzetten die hap en trek je eigen conclusies. Of lekker niet, en geniet van de muziek!

Schermafbeelding 2015-01-25 om 19.42.22Schermafbeelding 2015-01-25 om 19.43.12Ben Howard 4Ben Howard 5

Related Posts