Tech talk | Draadloos door het leven met de B&O Beoplay H4

Geen geklooi meer met je oortjes uit elkaar halen door de draadloze headphone ‘Beoplay H4’ van Bang & Olusfen. B&O staat bekend om zijn geluidssystemen dus de verwachtingen zijn hoog.  Omdat we weten dat je zo’n high-end product niet 1,2,3  zal kopen doen wij alvast het voorwerk voor je.

Eerst even wat algemene info over de headphone

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de Beoplay is niet de allergoedkoopste. Je bent er maar liefst 299 piek voor kwijt. Het komt in zes verschillende uitvoeringen: lichtgrijs, donkergrijs, zwart, paars, oranje en roze. De headphone is gemaakt van lamsleer, aliminium, roestvrij staal en textiel. B&O geeft vijf kenmerken en hierbij een paar beloftes:

 • Wireless via Bleutooth
 • Tot 19 uur luisteren zonder op te laden
 • Hoog kwaliteit geluid
 • Gemaakt van premium duurzame materialen
 • Een waar comfort.

De Beoplay komt met een oplader en een audiocable. Naast muziek luisteren, kan je er ook mee bellen.

Maakt B&O de beloftes waar?

Om dat uit te vinden hebben wij even alle voordelen en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen Beoplay

 1. Wireless: Het grootste voordeel zit hem natuurlijk in het feit dat de headphone wireless is. Het kan je dagelijks behoorlijk wat tijd schelen om meteen naar je favoriete song te kunnen luisteren in plaats van eerst nog een uur te klooien om je oortjes uit elkaar te halen. Je kan hiermee dus altijd en overal muziek luisteren of bellen, mits je de Beoplay hebt opgeladen. In principe hoeft dit geen probleem te zijn aangezien die 19 uur mee kan zonder hem te hoeven opladen.
 2. Comfortabel: de headphone is licht en hierdoor comfortabel om te dragen daarnaast voelt het leer zacht aan. Het product is gewoon goed ontworpen waardoor het een comfortabel product is om te gebruiken.
 3. Geluid: Het belangrijkste aspect. Maakt het geluid het ook echt 300 euro waard? Is het geluid daadwerkelijk van zulk hoog kwaliteit als beloofd? Ja. Dat is het. Zij maken van muziek luisteren een ander dimensie. Je hoort alle instrumenten en beats heel goed. Hierdoor hoor je je favo songs op een veel intensere manier. Vooral als je de kwaliteit van oortjes gewend bent.
 4. Gebruiksvriendelijk: Het is makkelijk in gebruik. Een paar knoppen met meerdere functies, in plaats van te veel knopjes wat het onoverzichtelijk kan maken.

Nadelen

 1. Op batterij: Waar het tijd scheelt met meteen muziek luisteren, is het wel een dingetje dat je de headphone moet opladen om de 19 uur dat je hem gebruikt. Als je een echte muziekfanaat bent en zo’n vijf uur muziek luistert op een dag moet je de Beoplay dus sowieso om de vier dagen opladen. Het duurt zo’n 2,5 uur om hem helemaal op te laden zodat het weer met bluetooth gebruikt kan worden. Op zich niet heel erg, maar wel als je hem een keer vergeet op te laden.
 2. De verpakking: Hoe gelikt de headphone er ook uit ziet, de verpakking viel toch een beetje tegen. Oké niet het belangrijkste aspect van de headphone, maar als je 300 euro betaalt, verwacht je toch wel enigszins een wat luxere verpakking. Verder is de verpakking wel gewoon prima strak, maar het mist toch die extra touch. Ze hadden er bijvoorbeeld een extra case bij kunnen doen om de headphone in je tas te kunnen beschermen.
 3. App: Alhoewel  de headphone makkelijk in gebruik is moet je eerst een app downloaden om hem te kunnen koppelen. Je kan dus niet meteen muziek luisteren.

€299 lijkt een grote investering, maar aan de andere kant kosten nieuwe oortjes kopen van Apple zo’n €35 en aangezien je die ook zo’n elke drie keer in het jaar moet vervangen omdat ze altijd op miraculeuze wijze kapot gaan, heb je het er binnen drie jaar eruit.

Related Posts