Björn Borg 'ARCHIVE

Björn Borg gaat retro met de ‘ARCHIVE’ collectie

Het Zweedse sports fashion merk Björn Borg dropt vandaag zijn nieuwe ‘Archive’ capsulecollectie en neemt je hiermee terug in de tijd. De bekende hoofdontwerper van Björn Borg van de jaren 80, Rodi Heintz, vormde de inspiratiebron voor deze lijn en zijn signature is dan ook duidelijk te zien.

De vooruitstrevende Rhodi Heintz werd in de jaren 60 wereldwijd bekend als één van de eerste modeontwerpers die interesse toonde in het ontwerpen van uniseks kleding. Zijn legendarische 80’s designs zijn karakteristiek voor Björn Borg’s tennis heritage. “Het was zo cool om terug in de tijd te gaan en geïnspireerd te raken door wat de ontwerpers van Björn Borg in de jaren 80 deden. De stijl en tekeningen van dit tijdperk waren een grote inspiratie voor ons toen we deze ‘ARCHIVE’ capsulecollectie creëerden”, aldus Mija Nideborn, Design Director van Björn Borg.

Heintz’s creativiteit en stijl zijn terug te zien in deze retro collectie: uniseks sportitems in colour blocking stijl. De collectie bestaat uit zes items en is vanaf vandaag online en in de winkels verkrijgbaar.

En als je de film over het leven van Bjorn Borg nog niet gezien hebt, dan is dat zeker een aanrader.

Related Posts