De New York Times zoekt iemand om betaald naar 52 plaatsen in een jaar te reizen

Ieder jaar presenteert The New York Times een serie “52 places to go”. De lijst is misschien wel de meest wanderlust opwekkende lijst die je ooit gezien hebt. Dit jaar zoeken ze nog iemand om deze indrukwekkende reis ook echt te gaan maken, betaald nog wel!

De gelukkige gaat komend jaar op reis om elke week op een andere bestemming te zijn (vandaar 52 locaties, 52 weken). Perfect voor de echte onderzoekers en avonturiers onder ons.

Wat is de vacature?

“We zoeken een correspondent die naar elke bestemming op onze lijst gaat en ons het verhaal van iedere plek verteld en het verhaal van het leven op de weg. De ideale kandidaat is een permanente student des levens en een geslepen vastlegger van de wereld. Deze persoon moet een wel-gedragen paspoort hebben, de kunst om een plek binnen te kunnen vliegen en zijn essentie te distilleren, en een doordringend verhaal te maken door middel van woorden en beelden.”

Dit laat de krant weten. Behalve ervaring met social media, tijdschrift ervaring en natuurlijk reislust willen ze het volgende van je hebben:

  • Een paspoort
  • Wat was je meest recente reis?
  • Wat is de interessantste plaats waar je bent geweest en waarom?
  • Een essay van 500-woorden over de thema’s die je wilt verkennen op de reis

Moet te doen zijn toch? Even Instagram en Pinterest afstruinen voor inspiratie en dan moet het lukken. Dit is je kans!

Meer droombanen? Je kan ook betaald bierproever worden!

Related Posts