Bucketlistmaterial: de Concorso d’Eleganza

Klassieke wagens, dikke sigaren en mooie vrouwen. Het klinkt als de ideale vakantie naar Cuba maar we hebben het hier natuurlijk over de Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Dat wij van auto’s houden, mogen duidelijk zijn. Mooie auto’s, snelle auto’s, nieuwe auto’s en mijn persoonlijke favoriet: klassieke auto’s. Nadat wij een aantal weken geleden de AutoRAI bezochten, was het drie weken geleden de beurt aan het Italiaanse Concorso d’Eleganza. Helaas was de organisatie vergeten om ons uit te nodigen en daarom bleef het dit keer alleen bij kijken. Foto’s kijken. Entree is op uitnodiging en alleen de crème de la Crème van de mondiale auto- en zakenwereld loopt hier rond. Benjamin Clymer, Valentino Balboni, James Blunt en belangrijker nog: de vriendin van James Blunt, Orlando Bloom, de marketingmanager van Ferrari, enzovoorts.

_MG_0352 copy

_MG_0746 copy

Gelukkig hebben we de foto’s nog, zullen we maar zeggen. De Haarlemse fotograaf Adam van Noort was zo vrij om ons een kleine sfeerimpressie te geven. Bij de Concorso d’Eleganza draait het vooral om klassieke auto’s. Naast klassiek werden er ook de nieuwste conceptcars getoont van onder andere Bentley, Lamborghini en Aston Martin. Later op de avond werd een Ferrari 250 GT SWB California Spider by Scaglietti geveild voor een slordige €10,25 miljoen. Alsof het niets is. Wat het evenement zo bijzonder maakt is de combinatie van onbetaalbare auto’s, de idyllische locatie, prominente aanwezigen en de setting.

Daarnaast mogen we de stijlvol geklede dames niet vergeten, die elke dag de show weten te stelen

Met een beetje goede hoop krijgt de oprichter, CEO of marketingmanager van The State of Mind over enkele jaren ook een uitnodiging binnen. Ik heb in ieder geval weer wat voor op mijn bucketlist: prominent doen op de Concorso d’Eleganza. Moet goed komen.

_MG_0968 copy

_MG_0805 copy

_MG_0524 copy
_MG_0945 copy
_MG_0514 copy

_MG_0488 copy

_MG_0174 copy

_MG_0277 copy

_MG_0554 copy

Related Posts
Read More

Big, bigger, Brabus 700.

Nou zijn wij bij The State of Mind redelijk groen aangelegd. We kijken graag naar dingen uit de…