Watch Stories | Van G-SHOCK naar G-STEEL

De Casio G-Shock is sinds 1983 een begrip in zowel de extreme sports industrie als in de fashion wereld. Een horloge dat bijna elke surfer/snowboarder in zijn assortiment heeft.  Zo staat de G-SHOCK bekend als onverwoestbaar, dankzij de dikke rubberen kast die het uurwerk beschermt tegen de buitenwereld, en is vol voorzien van handige opties.

Casio besloot echter dat het tijd was om een upgrade te maken van een rubberen kast naar een metalen kast. Een hele uitdaging, want de shock-bestendigheid en waterdichtheid mogen er niet op achteruitgaan. Maar dankzij een nieuwe layert guard structure, een structuur van verschillende hars-lagen is het mogelijk om een horloge van staal te maken dat alsnog shock en water-bestendig is. Daarnaast kun je de G-STEEL gerust meenemen op een eindeloze wereldreis, want door de ingebouwde zonnecellen laadt het horloge zijn batterij zelfs met de zwakste lichtinval op.

De G-STEEL is te koop in vijf verschillende kleurpaletten. Het model dat wij op deze foto’s dragen is de GST-W110D-1AER en ligt in de winkels voor een prijs van 349,- euro.

G-STEEL-GST-W110D-1AER G-STEEL-GST-W110D-1AER G-STEEL-GST-W110D-1AER G-STEEL-GST-W110D-1AER G-STEEL-GST-W110D-1AER G-STEEL-GST-W110D-1AER G-STEEL-GST-W110D-1AER

Fotografie: Ruben Visser ‘ Hooft
Model: Vincent van Drielen

Related Posts