Dit is de echte reden waarom jij altijd te laat komt

Soms ben je te laat, lukt het je om dat zeven keer in twee dagen te doen, dan ben je chronisch te laat. Per ongeluk dezelfde smoes gebruikt bij dezelfde werkgever? Chronisch te laat. Zo erg te laat dat je jezelf ziek meldt? Chronisch te laat. Maar wat is de oorzaak hiervan?

Je ziet de realiteit heel anders in
Je gaat altijd uit van een perfecte situatie. Alle stoplichten zijn groen, je tank is vol en het ziet er naar uit dat je weer een goeie tijdrit neer gaat zetten onderweg naar je bestemming. Nee, in werkelijkheid zit je hele route ineens vol wegwerkzaamheden en een tsunami aan bakfietsen. Stop met dromen en ga uit van de sloomste scenario. Schat de drukte in en reken een aantal minuten extra, op die manier ga je fluitend door het verkeer.

Wees voorbereid
Er zijn eindeloos veel dingen die je kan doen in je vrije tijd. Een aantal van die dingen zijn uit voorzorg, om niet te laat te komen. Zet je schoenen alvast klaar, veters los en uit elkaar getrokken zodat je voet er gelijk in glijdt. Leg je outfit alvast klaar voor de volgende ochtend. Scheelt ontzettend veel tijd, vooral voor de grootste twijfelaars. Daarbij is de ochtend-jij de avond-jij eeuwig dankbaar. Dat zijn maar een aantal voorbeelden van hoe je je leven aangenamer kan maken. Analyseer je ochtend-ritueel en maak jezelf efficiënter.

Beschouw elke afspraak als even belangrijk
Constant te laat komen op afspraken is ook een teken van disrespect. Ook al spreek je met je allerbeste vrienden af. Punctueel is simpelweg ook een teken van respect. Iemand veertig minuten laten wachten omdat je denkt dat diegene het niet erg vindt betekent niet dat het zo is. Op tijd komen begint met elke afspraak als belangrijk beschouwen.

Wees op tijd, zo stel je nooit meer iemand teleur en zorg je voor meer rust in je leven.

Related Posts