Dagje vrij? Neem gewoon een lang weekend, er is genoeg te doen

Het is easier said than done, maar een lang weekend zou ideaal zijn – zoveel is er te doen deze dagen. Zeker voor de mensen die hun plezier niet vinden binnen vier muren. Hoe wij dat weten? Facebook. Hoe wij het jullie laten weten? Door middel van deze post. 

Hou je van goed, eerlijk eten? Yummya.

5 – 8 mei 2016 – Jaap Eden Ijsbaanyummya food festival

Hou je van lekker eten, maar niet van de wildgroei aan hamburger en hotdog toko’s? Yummya biedt 45 foodtrucks die voedsel van hoogwaardige kwaliteit bereiden. Denk aan vers gegrilde zeevruchten, soft shell crab burgers of de meest verfijnde gerechten uit de Marokkaanse keuken. Naast goed eten is op Yummya ook ruimte voor goede gesprekken, een potje dansen in de silent disco of genieten van (onontdekte) straatmuzikanten.

Kunst en cultuur? Banksy / Warhol in Moco.

Tot 9 augustus 2016 – Moco Museum, achter het Van Gogh Museum

banksy / warhol / moco museum

Twee grootheden in de kunst op een expo in een privaat museum. Wat dat betekent? Dat je op moet schieten, want een groot deel van Banksy zijn werk is al over de toonbank. Omdat het een privaat museum is, behouden ze zich het recht om werken van Banksy te verkopen. Daarom ook geen standaard ‘museumwinkeltje’, maar een heuse verkoop van werken die voor 8500 euro per stuk over de toonbank vliegen.

Wilt varen, maar hebt geen boot? UberSLOEP.

7 & 8 mei – Amsterdam

amsterdam_uberSLOEP_uberBOAT_blog_960x480_r1

Een eenmalige marketingstunt? Maakt niet uit. De UberSLOEP biedt je 7 & 8 mei de kans om van steiger naar steiger te gaan per boot. Uber werkt samen met KINboat om dit voor ons ‘Amsterdammers’ mogelijk te maken. Het wordt waarschijnlijk dringen, maar wanneer je op 7 of 8 mei je Uber app opent kun je kijken of er nog een tochtje (nee, geen ritje dus) vrij is. Once in a lifetime? May-be.

Moederdag? Local Goods Weekend Market.

7 & 8 mei 2016 – De Hallen Amsterdam

local-good-market-moederdag

Je moeder wordt echt niet meer blij van een kunstwerkje van eigen hand, ook al zegt zij van wel. Neem er gewoon mee naar een ouderwets goede markt waar je echte Amsterdamse waar kunt kopen. Op Local Goods Market vindt je authentieke producten voor mooie prijzen. Daarnaast kun je even de Food Hallen inwippen als je honger hebt of een lekker arty film kijken bij de Film Hallen. Mits je net zo cultureel onderlegt bent als.. je moeder. Ha! Mocht je dan nog niks gevonden hebben, kun je het ook nog tweedehands proberen bij de IJ-Hallen.

Geen vrij? Koop dan kaarten voor Bruce Springsteen.

14 juni 2016 – 20:00 uur. Bruce springsteen

Okay, je hebt geen vrij. Take your loss en bestel alvast kaarten voor een sicke avond op het Malieveld in Den Haag. Bruce (also known as The Boss) Springsteen komt naar Nederland met zijn infamous The River Tour 2016. Dit staat natuurlijk garant voor een rauwe stem en een top band op één podium.

Related Posts