Take me to the Barbershop, dit zijn de beste barbiers in Amsterdam

Een barbier was een tijdje wat ouderwets, maar het is weer helemaal terug van weggeweest. Onder het genot van een drankje en een babbeltje kan je nu je haar en baard professioneel laten verzorgen. Of je nu op zoek naar een nieuw stijlvol kapsel of een frisse baard trim, dit de barbershop waar je moet zijn.

Je baard laten verzorgen bij de barbier begint steeds populairder te worden en de barbershops schieten de grond uit. Om je te helpen kiezen zijn dit onze favoriete barbiers in Amsterdam.

1. Haarbarbaar

Vijf jaar geleden openden broers Donny en Nick Eimers de eerste authentieke barbershop in Amsterdam, vergelijkbaar met de stijl van de eerste barbier Schorem in Rotterdam. Maar dan de geheel Amsterdamse variant met de naam Haarbarbaar.  Ze werken met walk-ins only, dus je kan geen afspraak maken, maar wel op elk moment gewoon binnen komen vallen. De barbiers zijn heel persoonlijk en nemen echt de tijd om je te verzorgen. Biertje, whiskeytje, koffietje en vooral veel mannenpraat. Bij het tweede filiaal van de Haarbarbaar, in de Rosemarijnsteeg, kan je zelfs in de kelder terecht voor een tattootje. Dit is zoals het hoort in een barbershop.

Prijs: Cut €45 Shave €30 Trim €15
Adres: Wolvenstraat 35 en Rosmarijnsteeg 4

2. Barber

Barber geeft je een soort luxe ervaring en knipbeurt in één. Een scheerbeurt wordt gedaan met een authentieke straight razor shave met voor- en naverzorging met de beste producten. De producten zijn ook allemaal te koop in de zaak. De vibe is precies zoals je wilt, old school, huiselijk en ontspannend. In deze Amsterdamse barbershop is het echt genieten dus.

Prijs: Classic Wet Shave €40
Adres: Binnen Oranjestraat 24

3. Toon’s Barbershop bij Hutspot

De barbierszaak in het design centrum Hutspot wordt gerunt door Martijn, die al 11 jaar in de baard business zit. Onder het genot van een whiskey of biertje word je op traditionele wijze geschoren en geknipt. Daarnaast kan je bij Hutspot vette interieur artikelen en de nieuwste mode halen. Na een bezoekje aan Hutspot ben je helemaal klaar voor het leven dus.

Prijs: Straight Razor Shave €35
Adres: Van Woustraat 4

4. Your Barber in de Won Hundred store

In de Raadhuisstraat vind je tegenwoordig een goede selectie aan stijlvolle winkels. De Won Hundred store is er daar één van. Maar naast dat je je garderobe een goede upgrade kunt geven, kun je tegenwoordig ook je baard laten trimmen of jezelf een nieuw kapsel laten aanmeten. De barbier die je verzorgt is Jarne en naast dat het een fijne gozer is, geeft hij ook les op de Amsterdamse barbier school. Dus gegarandeerd dat deze man de fijne kneepjes van het vak goed in zijn vingers heeft. De barber shop is geopend op dinsdag en woensdag en je kunt gewoon naar binnen lopen voor een afspraak.

https://www.instagram.com/p/BjXV5SFHTvJ/?hl=nl&taken-by=jarne_yourbarber

Prijs: Knipbeurt €32, baard trim €20
Adres: Raadhuisstraat 47

Verzorg je baard ook op de dagen dat je niet bij de barber zit

Als je net een frisse scheerbeurt of baard trim hebt laten doen in je favoriete barbershop, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je baard ook blijft shinen de komende tijd. Een paar mannelijke verzorgingsproducten zijn daarom absoluut essentieel. Elke morgen een beetje olie in je baard zal ervoor zorgen dat je baard lekker zacht blijft en de huid eronder niet uitdroogt. En daarnaast ruik je ook nog eens mega smooth, ook niet onbelangrijk. L’oreal heeft een aantal hele fijne producten in hun mannenlijn die zowel voor de mannen onder ons met langere baarden als de voor 3-daagse baard perfect zijn. De producten zijn in onze ogen heel redelijk geprijsd, dus check het zeker even uit. Maar de barbershops verkopen over het algemeen ook veel verschillende baardproducten en kunnen je ongetwijfeld van goed advies voorzien welke producten bij jou passen.

Duur hoeft deze luxe behandeling niet te zijn dus, maar hij laat je sowieso rijk voelen.

Related Posts