Met deze 5 huidverzorging tips kom jij probleemloos de winter door

Ziet jouw huid er in de winter ook wat minder smooth uit dan anders? Dat is niet gek, aangezien je huid aardig wat te verduren krijgt in deze koude dagen. Temperaturen onder nul en ijskoude lucht zorgen ervoor dat je huid aardig wat te verdragen krijgt. Tijd om tijdens de wintermaanden dus wat extra aandacht te besteden aan dat frontje van je. Hieronder vind je vijf tips die je helpen om smooth de winter door te komen.

1. Drink genoeg water

In de warmere maanden drink je niks liever dan water, terwijl in de wintermaanden je eerder naar warm bakkie pleur grijpt. Niet handig, aangezien water één van de belangrijkste ingrediënten voor een goed verzorgde huid is. Dus zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een kan water op je bureau hebt staan zodat je goed gehydrateerd bent.

2. Gebruik hydraterende crème

Je huid hydrateren is altijd belangrijk, maar zeker in de wintermaanden. De kou zorgt ervoor dat je huid snel uitdroogt of zelfs scheurt- en dat is absoluut niet wat je wilt. Hydraterende crème is dan absoluut de way to go. Merken als Weleda en Vichy spelen daar goed op in en voorzien al tijden in hydraterende crème voor mannen. Naast dat je huid weer lekker zacht wordt, ruik je ook nog een lekker fris. Win-win toch?

3. Smeer zonnebrand 

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk iedereen zou het hele jaar door zonnebrand moeten smeren. Je hebt waarschijnlijk totaal niet het gevoel dat de zon schijnt maar geloof ons, de schijnt het hele jaar door, ook op koude dagen. Als je elke dag je huid insmeert met zonnebrand zal je merken dat je al snel een veel zachtere en verzorgdere huid hebt.

4. Verzorg die lippen van je

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend en pijnlijk als uitgedroogde en gespleten lippen. Plus het ziet er daarnaast ook niet echt heel verzorgt uit. Dit is heel simpel te voorkomen, dus doe dat dan ook. In elke supermarkt kun je al een goede lippenbalsem kopen die ook nog eens is voorzien van zonprotectie. Zo sla je twee vliegen in één klap. En lekker zachte lippen en ben je beschermt tegen UV schade.

5. Besteed aandacht aan je gezichtsbeharing

Of je nu een 3-daags stoppelbaardje of een flinke baard draagt, beiden hebben verzorging nodig. Gebruik een baardshampoo tijdens het douchen en verzorg je baard daarna met een fijne baardolie. Baardolie zorgt ervoor dat de huid onder je baard ook goed verzorgt blijft, deze wilt namelijk nog wel eens uitdrogen. Daarnaast zorgt het er natuurlijk vooral voor dat je baard er netjes en goed verzorgt uitziet en niet onbelangrijk, heerlijk ruikt.

Uiteraard helpen alcoholische dranken ook niet bij aan een betere huid. Daarom hebben we uitgezocht welke soort drank je het beste kunt laten staan.

Related Posts