Video: De Hennessey F5 wordt met 482 km/uur de snelste auto ter wereld

Dat betekent dat de Bugatti Chiron plaats moet maken voor een nieuwe snelste auto ter wereld.

John Hennessey, oprichter van Hennessey Performance Engineering, streeft altijd naar het hoogst haalbare. In het vizier is nu de bouw van de snelste auto ter wereld. Met een topsnelheid van 482 km per uur maakt de Hennessey Venom F5 zijn debuut op 1 november in Las Vegas.

In de teaser wordt verteld dat ze de snelste auto voor de openbare weg ooit willen bouwen. Dat betekent dat ze voorbij de topsnelheid van de Bugatti Chiron moeten zitten, momenteel de snelste auto met 463 km per uur.

https://www.instagram.com/p/BaaMllTARHu/?tagged=300mph

Met een knipoog van de makers
Op de Instagram pagina van het bedrijf werd een foto gepost met een ‘speed limit 300’ bord. Een kleine hint naar de 300 mijl per uur, omgerekend 482 km/uur.

Het behalen van hun doel lijkt reëel. De Venom GT (435 km per uur) kwam eerder dit jaar uit met een prijskaartje van $1,2 miljoen, het bedrijf beschikt dus over de benodigde middellen.

Het enige obstakel met auto’s die even snel zijn als vliegtuigen zijn de banden. Met zulke snelheden staat er een ongelofelijke druk op de banden. Het wordt dus nog interessant om te zien hoe de F5 tot stand wordt aangekleed.

Bekijk ook hoe wij de liefde verklaren aan de Range Rover Evoque.

Related Posts