DENHAM x ART COMES FIRST komen samen met keiharde collectie

Voor het meest recente samenwerkingsproject binnen de Denham’s House Guest Artist serie nodigde het merk de invloedrijke ontwerpers, stylisten en allround creatievelingen Sam Lambert en Shaka Maidoh van Art Comes First uit.

De eigen collectie van A.C.F.: Aves ces Frères, richtte zich dit seizoen op de kracht en symbolisatie van zwart. Daarom leek het hen logisch om deze gedachte in het Denham-project te implementeren, aangezien bij Denham het credo geldt: “If it’s not indigo, it’s black”.

Het designteam van Denham vroeg Sam en Shaka om de handen uit de mouwen te steken en een eigen, unieke draai aan de kenmerkende Denham-stijl te geven. De ervaring van het duo als getrainde kleermakers op het Londense Savile Row, resulteert in stijlen zoals die van de Rhys Oxford, waarbij formele marcela-katoen werd gebruikt op de iconische schouderstukken. Op de knopen werden gewaagde zwarte accenten toegevoegd.

Daarnaast kreeg de Bolt jean, een echte Denham klassieker, onopvallende blinde ritsen om het silhouet van de jean naar een hoger plan te tillen. Deze monochrome rock-and-roll vibe blijft ook intact bij items als de Gusset sweat, Tubular Tee, Chore Jacket en de zwarte Bolt en Crop jeans.

Our customer is not going to settle for less than jaw dropping, mouth watering, gotta have pieces

Aldus Jason Denham

Related Posts