Te chaotisch voor succes? Met deze vier stappen krijg je zo je leven op orde

Snap je nooit zo goed waarom je zo’n moeite hebt met verder komen in het leven? Als je succesvol wilt zijn in wat je doet, dan is het noodzakelijk dat je bepaalde zaken op orde hebt. Dit is eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar soms vergeten we even hoe belangrijk het is om alles even op een rijtje te zetten.

Je huidige zaakjes op een rijtje hebben zorgt ervoor dat je weer helder kan nadenken en plannen kan maken voor de toekomst. Net als jouw leven gaan we dit artikel ook even op orde brengen. Deze vier stappen zullen ervoor zorgen dat je het overzicht bewaard en weer ruimte hebt om over de toekomst na te denken.

Organiseer je leven zo optimaal
Klinkt in eerste instantie cliché, maar als je er over nadenkt helemaal niet gek. Heb je je leven op orde dan kan je beter nadenken wat je moet doen om je doelen te bereiken. Chaos in je omgeving veroorzaakt ook chaos in je hoofd, dus zorg dat je je hersencapaciteit alleen gebruikt voor dingen die echt belangrijk zijn, en dus niet om te piekeren over de kleine dingen. Waar geen chaos is is focus. Deze organisatorische daad kan je onderverdelen in vier subonderwerpen.

  1. Krijg je energie van de omgeving waar je in bevindt?
  2. Heb je je financiën op orde?
  3. Zijn de relaties die je onderhoud zinvol en plezierig?
  4. En heb je een gezonde levensstijl?

We leggen het wel even uit.

 

1. Krijg je energie van je omgeving?
Een goede mindset begint bij een goede omgeving. Zorg ervoor dat je huis schoon is en spullen die je niet gebruikt gewoon de deur uitgaan. Van schoon huis en schone werkomgeving wordt elk mens blij. Bewaar je bijvoorbeeld kleding in je kast die je nooit meer draagt? Verkoop het of geef het aan iemand die er wel wat aan heeft. Zorg dat je energie krijgt van de omgeving waar je je in bevindt. Leuk kamerplantje mag bijvoorbeeld best dus, zorg gewoon dat het geen chaos is.

2. Heb je je financiën op orde?
Heb je onnodige schulden? En weet je überhaupt wel wat er elke maand binnenkomt en wat er elke maand uitgaat? Wat zijn je vasten kosten? Zorg dat je een overzicht hebt van al je inkomsten en uitgaves, zodat je weet hoeveel je moet verdienen en waar je misschien teveel geld aan uitgeeft. Naast dat dit je veel geld zal besparen in de toekomst zorg het voor rust in je hoofd om precies te weten hoe je er voorstaat.

”It’s never to late to get your shit together.”

3. Zijn de relaties die je onderhoud zinvol en plezierig?
Besteed je genoeg tijd aan het onderhouden van relaties die er echt toe doen? Zowel zakelijk als persoonlijk. In een gezonde relatie moeten beide personen iets toevoegen aan elkaars leven. Zijn bepaalde vrienden, zakenpartners of collega’s je meer tot last dan dat ze daadwerkelijk iets toevoegen aan je leven? Dan moet je toch echt even goed nadenken wat je met deze mensen wilt doen in de toekomst. En ben je zelf nog wel authentiek en eerlijk in de relaties die je in je leven hebt opgebouwd? Ook bij persoonlijke relaties kan soms gelden less is more als je aan dat handjevol dan echt iets hebt.

4. Heb je een gezonde levensstijl?
Ben je bewust van wat je eet? Ben je zo fit als dat je wilt zijn? Het is gemakkelijk om ongezonde gewoontes aan te nemen, omdat je bijvoorbeeld druk bent met als gevolg dat je hierdoor minder slaapt, teveel supplementen gebruikt of ongezonde eetgewoontes creëert. Maar hierdoor zal je uiteindelijk alleen maar minder productief worden. Zorg dat je gezond eet en fit bent om constant zo productief en goed mogelijk te kunnen presteren. Eerlijk, we zeggen niet dat je een ultimate fitboy moet worden, stop gewoon met onnodig mcdonalds eten en zorg dat je lichaam gezond is.

Zo simpel, zo effectief. Dus kom je nest uit en tag je groei maatje!

Related Posts