Deze vier steden moet je meepakken op je Europese stedentrip!

We zijn steeds meer bezig met het ontdekken van steden en de daarbij behorende cultuur. We zien het als verfrissing en het wordt steeds vaker goed betaalbaar. Het is leuk om een paar dagen naar een stad te gaan en daar alles eruit te halen wat erin zit. Het is lekker om de stad rond te wandelen of fietsen, je kledingkast aan te vullen en de heerlijke restaurants en terrasjes te ontdekken. Het is leuk om de populaire steden als Barcelona en Londen te ontdekken, maar denk ook eens aan de minder voor de hand liggende steden als Istanbul en Budapest. We hebben even een paar steden op een rijtje gezet voor jouw stedentrip.  


Istanbul

Een stad met veel bezienswaardigheden en culturele hoogstandjes, zoals de Blauwe Moskee en de Aya Sophia. Dit is zo prachtig dat het je een gevoel geeft alsof je in een sprookje bent belandt. Het ontzettend gave aan Istanbul is dat het de enige stad ter wereld is, wat zich op twee continenten bevindt – namelijk Europa en Azië. De contrasten binnen de stad zijn zo groot dat je de ene dag heerlijk kunt shoppen in de prachtige bazaars en de volgende dag het echte niet-toeristische gedeelte van de stad kunt bezoeken om lekker aan het water een hapje te eten. Via airbnb vind je gemakkelijk en goedkoop een plek om te overnachten.

Riga

Een vrij onbekende stad, maar een stad met een grote variatie aan architectuur, een mix van Sovjetgebouwen en middeleeuwse gebouwen, veel smalle straatjes, oude kerken en leuke pleintjes. Het ideale aan Riga is dat de prijzen erg laag liggen. Uit eten gaan in luxe restaurants hoef je niet te vermijden, want het is flink goedkoop. In de avond verandert Riga in een bruisende stad. Er is hier een grote variëteit aan barretjes, cafés, clubs en verschillende festivals, het uit- gaansleven is dus onwijs gezellig. Riga wordt gezien als het Parijs van het oosten en is een fantastische stad om een keer te bezoeken.

Barcelona

Misschien wel de populairste stad voor een stedentrip. Het fijne hier is dat alles mogelijk is. Je kunt heerlijk genieten aan het strand, wandelen door de heerlijke stad, het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou bezoeken en er is prachtige cultuur. Het Camp Nou voetbalstadion is het grootste stadion van heel Europa. Het is de thuisbasis voor de meest succesvolle voetbalclub van Spanje (F.C. Barcelona) en is een aanrader om zeker even te bezoeken. Het uitgaans- leven in Barcelona is in één woord fantastisch te noemen. Er zijn hier meer dan 500 bars, clubs en discotheken. Het diner is in Spanje altijd vrij laat en daarom kun je daarna doorstromen naar leuke party’s. Bij TravelBird vind je de leukste stedentrips naar Barcelona.

Budapest

Eigenlijk hebben de Westerse landen Budapest pas na de Koude Oorlog ontdekt. Er is een tweedeling in de stad, namelijk het hoger gelegen Buda en het lager gelegen stadsdeel op de andere Donau over, Pest. Diverse bruggen verbinden Buda en Pest met elkaar en dit is prachtig om te zien. De stad wordt ‘het culturele hart van Centraal-Europa’ genoemd, er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden, dus je zal nooit verveelt raken. Vooral voor de wellness liefhebbers is het hier perfect. Er zijn veel eeuwenoude terminale baden, zoals Szechenyi, dit kuuroord beschikt over verschillende baden en heerlijke sauna’s. Ideaal om hier na een dag cultuur opsnuiven en wandelen heen te gaan om lekker bij te komen. Het is handig om bij de luchthaven al van te voren een auto te huren, zodat je makkelijk overal naartoe kunt rijden. Dit zou bijvoorbeeld mogelijk zijn bij Sixt.

Maar onthoud, zoals Lao Tzu ooit zei;

A good traveler has no fixed plans and is not intent on arriving.

Related Posts