4 essentiële tips om een kater tegen te gaan

Vanavond staat die party op de agenda waar je al een hele tijd naar uit kijkt. Dat wordt morgen weer een flinke kater! Om je niet in te hoeven houden en je lekker te kunnen laten gaan hoef je alleen deze tips te lezen (en toe te passen). Dan valt je kater zeker mee de volgende dag en voel je je een stuk fitter!

1 Drink water

Dit is jou natuurlijk wel bekend, drink een aantal glazen water voor je gaat slapen. Dat halve krat pils in je mik, afgewisseld met shotjes hebben je lichaam behoorlijk uitgedroogd. De water voorraad in je lichaam moet weer aangevuld worden. Dan heb je 100 procent zeker een stuk minder koppijn de volgende dag.

2 Eet fruit

Fruit mag niet ontbreken als je van een kater wilt genezen. De werking van je lever krijgt een boost door de vitaminen en door de suikers krijg je meer energie. De mineralen zorgen ervoor dat het water dat je drinkt ook nog eens beter opgenomen wort, win-win dus!

3 De beste tip. Seks.

Waarschijnlijk zet je deze anti-kater tip bovenaan als je favoriet. Waarom dit in je voordeel werkt bij een kater is eigenlijk zo logisch als wat: ‘seks = endorfine, endorfine = pijnstiller, En pijnstiller = kater killer.

4 Neem een vette hap

Even terugkomen op die vette hap. Eet deze het liefste vóórdat je begint met feesten. Direct na de alcohol zorgt het waarschijnlijk voor misselijkheid en dat wil je juist niet! Maar pak je iets vettigs te eten vóór het drinken, dan zorgt het vet ervoor dat de alcohol minder snel wordt opgenomen. Hierdoor heeft je lever meer tijd om het te verwerken en heb jij minder last van die kater.

Met deze tips kun jij de dag na je party weer gewoon je ding doen! Maar ben je nog steeds niet helemaal fit omdat je slecht hebt geslapen? Dan hebben we daar ook nog wat tips voor.

Related Posts