Ben je vergeetachtig? Dan ben je juist super intelligent!

Ben je weer eens wat vergeten? Niet getreurd. Het vergeten van dingen, schijn juist een eigenschap te zijn van slimme mensen. Wie had dat gedacht? Het opslaan van informatie in grote lijnen zorgt er voor dat je brein makkelijker keuzes kan maken. Slimmeriken uit Toronto laten zelfs weten dat het vergeten van details je op langere termijn intelligenter maakt.

Vergeten maakt intelligenter

‘Hippocampus’ is naam van de plek in ons brein waar we onze herinneringen opslaan. Ja, weer een nieuw woord geleerd vandaag. Dit deel van je hersenen bepaald dus wat je wel en niet onthoudt. Dit zorgt ervoor dat je de juiste beslissingen neemt op basis van je herinneringen die je hebt opgeslagen. Het is een belangrijk taak van de Hippocampus om uit al jouw gedachtes de juiste te kiezen. Hoe minder gedachtes, des te makkelijker de keuze! Het is dus een kunst de juiste dingen te vergeten in plaats van alles op te slaan als een videorecorder. Vergeten wat je vanochtend hebt ontbeten? Don’t worry, hierdoor heb je ruimte overgelaten voor andere belangrijke zaken die er wel toe doen.

Daarbij komt kijken dat in  tijd waarin we nu leven het ook steeds minder belangrijk wordt om dingen te onthouden. We hebben namelijk Youtube, Google en nog talloze andere hulpmiddelen die je op ieder gewenst moment kunt raadplegen. Vergeten hoe je een fietsband moet plakken? Dan zoek je toch gewoon even een tutorial op Youtube? Dit hoef je vervolgens ook niet op te slaan in je hoofd als je maar niet vergeet waar het filmpje te vinden is.

Bron: Metronieuws

Related Posts