Een paar heerlijke wijntjes voor de december feestdagen!

De maand december is gevuld met dagen waarbij je net wat vaker met je vrienden en familie samenkomt om van elkaar te genieten. Dit zijn bij uitstek avonden om een mooi flesje wijn open te trekken, om het nog net iets gezelliger te maken. Met die reden hebben wij een kleine selectie van interessante wijnen om eens uit te proberen voor je op een rij gezet. In dit wijnlijstje vind je zowel rode als witte wijn uit verschillen windstreken, van Spaanse tot Franse wijn.

Deze 100 procent Sauvignon Sancerre is vernoemd naar de overgrootmoeder van Erik Louis: Pauline. Zij was de oprichter van dit wijnhuis. Deze witte wijn is een licht geel type en komt uit de Franse regio Loire-vallei. De smaak heeft een fruitige aanzet met een dominantie van exotisch fruit, veel frisheid en een zeer mooie structuur. Hierdoor is de wijn perfect te drinken bij vis en schaaldieren.

2. PIERRE HENRI MERLOT 75CL €4,95

De Pierre Henri komt uit het gebied Pays d’Oc en  is een zachte volle wijn van honderd procent Merlot. De smaak van deze vol rode Zuid-Franse wijn is licht kruidig en zacht. De volle en tevens soepele kersensmaak geeft de wijn een fijne structuur en een fruitige, mooie afdronk. Combineer deze wijn met rood vlees, harde kaas en/of charcuterie.

Een wijn uit Rueda, het mooiste wijngebied van Spanje. De smaak is vrij stevig met een goede body en een lichte tinteling door koolzuur en dat geeft een verfrissende smaak. Dus als je op zoek bent naar een frisse wijn, dan is dit de way to go. De wijn heeft een volle, fruitige smaak en is geschikt als aperitief, bij visschotels, gevogelte en gerechten uit de Aziatische keuken.

Ben jij echt echte wijnliefhebber die meerder flesjes zorgvuldig thuis bewaart? Dan hebben wij de meest ideale en stijlvolle mogelijkheid gevonden om die flesjes (tijdelijk) op te bergen.

Related Posts