Eneco introduceert innovatieve Windrugzak om sneller te kunnen fietsen

De gemiddelde Nederlander fietst ieder jaar 1.000 kilometer door weer en wind. Om al die duurzaam reizende Nederlanders een steuntje in de rug te geven, introduceert Eneco de ‘Eneco Windrugzak’. Met behulp van een uitklapbaar wind-zeiltje zorgt de Windrugzak ervoor dat de fietser minder hard hoeft te trappen en sneller op de plaats van bestemming is. Door gebruik te maken van een volop verkrijgbare, duurzame energiebron: de wind. Eneco wil met de Windrugzak mensen laten zien dat duurzame energie het dagelijks leven leuker en makkelijker kan maken.

Met behulp van een uitklapbaar wind-zeiltje zorgt de Windrugzak ervoor dat de fietser minder hard hoeft te trappen en sneller op plaats van bestemming is. Eneco wil met de Windrugzak mensen inspireren om na te denken over duurzame energie.

Maak van je fiets een zeil-fiets
De Eneco Windrugzak wordt gemaakt met een 3D-printer en kan gebruikt worden vanaf matige wind (windkracht 4 tot 5). Om optimaal gebruik te maken van de kracht van de wind is het mogelijk om het zeiltje met koordjes in de juiste richting te sturen.

De Windrugzak werd door Eneco bedacht in co-creatie met de twee jonge Amsterdamse ontwerpers Hans-Erik Wagenaar en Gidon Krot. Beide ontwerpers hebben een achtergrond in de mode-industrie. Wagenaar ontwerpt modeaccessoires en Krot werkt onder andere voor Nike, G-Star en SCOTCH & SODA.

Wagenaar zegt: ‘Als designer is het een enorme kick om te zien dat het product wat je hebt ontworpen en geproduceerd ook daadwerkelijk goed werkt. Het is bijzonder om drie oer-Hollandse elementen als fietsen, zeilen en wind te combineren in een functioneel product, dat er ook nog eens heel goed uit ziet.”

En goed uitzien doet hij zeker!

https://www.instagram.com/p/Bc64gtoBofv/?hl=nl&taken-by=princeofjetset

Jolanda Ravenek, Manager Marketing Communicatie bij Eneco; “De uitdagingen in de energietransitie zijn groot. We hebben alle denkkracht nodig voor nieuwe duurzame oplossingen. Onder de noemer ‘Laat energie voor je werken’ willen we vaker samenwerken om slimme, duurzame en vooral leuke ideeën zoals de Windrugzak uit te voeren. Zo hopen we mensen op een positieve manier te inspireren om na te denken over duurzame energie.”

Win een Eneco Windrugzak
Van het eerste prototype worden drie nieuwe prototype Eneco Windrugzakken met de hand geproduceerd. Bij voldoende animo gaat Eneco op zoek naar een partner die de rugzak in productie wil nemen. De eerste drie prototype rugzakken geeft Eneco gratis weg, zie voor meer informatie: 
www.eneco.nl/windrugzak.

www.youtube.com/watch?v=CZn3HbxT0Wc&feature=youtu.be

Related Posts