Finest Food | De Italiaanse keuken van Di Bruno

Aan de Willemsparkweg aan de rand van een gezellig pleintje in Oud-Zuid heeft de Italiaan Bruno zijn nieuwe restaurant gevestigd. Het restaurant draagt dan ook zijn naam, Di Bruno.

Bij binnenkomst lijkt het alsof je bij de beste man thuis uitgenodigd bent. De inrichting is huiselijk en knus door de warme kleuren, de kleine pittoreske schilderijtjes aan de wand en  kaarsen op de tafels. Bruno begroet ons alsof hij ons al jaren kent en zodra we een tafeltje hebben gekregen staat er binnen no-time een kleine bruschetta en een schaaltje olijven op tafel. Niet lang daarop volgt een plank met goed robuust huisgemaakt brood en pesto. Dat alles wordt opgediend onder het Italiaanse “Prego, Prego”. Wij spreken een aardig woordje buiten de deur, dus we hadden absoluut geen moeite met te begrijpen dat dit ‘alsjeblieft ‘ betekent.

We kregen de optie om  gerechten te kiezen van de uitgebreide menukaart: een ouderwets klipbord met een paar velletjes papier erop, simpel en toch stijlvol. Maar we kozen er voor om ons te laten verrassen door de chef zelf. Wat achteraf een goede keus bleek, want Bruno schroomde er niet voor terug om er een mooie show van te maken.Di Bruno Amsterdam

Het eerste gerecht dat opgediend werd was de Filetto con aceto balsamico & fragiel. Oftewel een stuk filé van rund aangevuld met aardbei en balsamico. Een voor ons totaal nieuw smakenpalet. De foto van het gerecht liegt er niet om, zoals het eruit ziet, zo smaakt het ook. Meesterlijk.

Di Bruno Amsterdam-Rombo Al Forno

Het tweede gerecht dat op tafel verscheen is alleen al vanwege de manier waarop het opgediend wordt absoluut aan te raden. Een Rombo Al Forno, oftewel gebakken Tarbot. De gebakken Tarbot werd aan tafel door chef Bruno zelf gefileerd. Wij waren al geïmponeerd voordat we het überhaupt iets van de witvis geproefd hadden.Di Bruno AmsterdamHet derde gerecht Pappardelle con funghi porcini e Tartufo, oftewel Pappardelle met eekhoorntjesbrood en truffel werd wederom live in het restaurant bereidt. Een Pappardelle zoals je hem nog nooit gezien, laat staan geproefd hebt.

Di Bruno Amsterdam

Last but zeker niet least aten/dronken we als dessert de Scroppino. Noem het een Gooische Vrouwen drankje, al betwijfelen wij of je die ook hebt in de streek waar Bruno vandaan komt. Een scheutje wodka en scheutje Prosecco geklopt door citroen sorbetijs en je geniet van een fancy dessert.

 

 

Related Posts