Zakelijk of casual, zo draag je het gilet

Het einde van de zomer nadert en het weer is wisselvallig. Waar je het ene moment van de dag nog geniet van warme zonnestralen, valt er enkele minuten later een regenbui van jewelste. Veel mannen weten in deze tijd van het jaar dan ook niet wat ze moeten aantrekken. Voor een jas is het nog te warm, terwijl alleen een t-shirt of overhemd te koud is. Juist voor dit moment is het gilet de gulden middenweg.

Wat is een gilet?

Het gilet kun je zien als een soort bodywarmer, een soort mouwloos vest. Waar een bodywarmer is gewatteerd, is een gilet niet gevoerd. Het gilet moet namelijk onder een colbert passen. Tegenwoordig worden gilets vaker als los item gedragen. Oorspronkelijk was het gilet een vast onderdeel van een kostuum.

Zakelijke look

Als je voor een zakelijke look gaat, is een gilet eenvoudig toe te passen. Combineer hem bijvoorbeeld met een nette pantalon en een business overhemd. Indien gewenst kun je een stropdas dragen à la Wolf of Wallstreet. Perfect voor op kantoor of andere formele gelegenheden.

Casual look

Het gilet wordt steeds vaker gedragen als vrijetijdskleding. Het is een ideaal kledingstuk voor mannen die er in hun vrije tijd graag strak en netjes uitzien. Steeds meer mannen lijken te beseffen dat een nette vrijetijdslook heel eenvoudig is samen te stellen.

Smart casual

De smart-casual look vorm je door casual kleding te combineren met nette details. Hiervoor zou je bijvoorbeeld kunnen gaan voor jeans in combinatie met een (casual) overhemd. Maak de smart-casual look af met een paar nette sneakers en natuurlijk…een gilet.

Rock-‘n-roll

Als je de smart-casual look nog net iets te netjes vindt, kun je voor de Rock-‘n-roll look gaan. Bij deze look draag je een casual t-shirt op skinny jeans. Kies bij voorkeur voor een t-shirt van een Rock-‘n-roll band. Maak de look compleet met een paar afgetrapte Allstars en Vans en een gilet. Omdat casual het sleutelwoord is bij deze look hoef je je gilet niet dicht te knopen.

Dit artikel is geschreven door Robin Hendriks van Schulte Herenmode.

Related Posts