Deliveroo Amsterdam

International Beer Day vier je met bier, vrienden en Deliveroo

Vandaag is het misschien wel één van de mooiste dagen van het jaar, het is namelijk International Beer Day! En dat vier je natuurlijk het beste door met al je vrienden samen te komen en verschillende biertjes te drinken. En dan praten we niet over een kratje supermarkt bier leegdrinken, maar echt de smaak van het bier te vieren. Wij hielden gister alvast een klein voorproefje hoe voor ons de perfecte international beer day eruit zou zien. Met als basis ingrediënten: vrienden, dakterras en de Deliveroo app. Een dagje te vroeg, maar zo hopen we jullie een beetje te inspireren.

Stap 1: Nodig je beste maten uit. Want als je me je beste vrienden bent, dan weet je sowieso dat het een top avond gaat worden. Nodig dan als extra nog een paar vriendinnen uit en een goede basis is gelegd. Check vervolgens wat het weer doet, is het droog? Dan ga je viben op het dakterras. Niet droog, dan is het binnen minsten zo gezellig.  Maar in principe is elke locatie geschikt, want Deliveroo bezorgt werkelijk overal. Of je nou een parkje pakt, aan de waterkant zit of een bootje in stapt en de grachten op gaat. Wij planden onze avond op een dag dat er goed zomers weer voorspelt was, zodat we sowieso de biertjes op het dakterras open zouden kunnen trekken. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als het weer niet plotseling 180 graden zou omslaan. Binnen no time kwam de regen met bakken naar beneden en waren we genoodzaakt de dakterras sessie te bewaren voor later.

Stap 2: Pak je telefoon, open de Deliveroo app en bestel een hele grote stapel eten. Als je met een mannetje of acht bent, dan weet je geheid dat iedereen iets anders wilt eten. Dus wat doe je dan? Iedereen bestelt gewoon zijn favoriete gerecht. Je hoeft de deur niet uit, iedereen heeft zijn favo voedsel en het wordt praktisch tot in je woonkamer bezorgt. Het eten is zo goed dat je het gevoel hebt dat je uit eten bent, maar dan lekker zonder onbekenden om je heen.

Omdat iedereen van sushi houdt bestellen we meteen een Two ‘N Two menu met 64 stuks bij Sushi ‘n Sake. Een goed gevulde gemengde plaat, waar iedereen zijn favoriete sushi rol wel tussen zit. Natuurlijk is die binnen no-time op dus bestellen we even door. We laten een gebraden kip komen van Kipkamer omdat die ook lekker deelt. En omdat tegenwoordig in elke vriendengroep wel een fitness fanaat zit en een vegan laten we ook wat pokebowls en salades bezorgen door SLA. En ook niet geheel onbelangrijk op international beer day, je kunt ook gewoon biertjes bestellen, dus iedereen is snel voorzien van biertjes van de lekkerste brouwerij van Amsterdam: Brouwerij het IJ.

Na twee uurtjes is het zowaar gestopt met regenen. Tijd om toch nog even dat dakterras te gaan bekijken. Maar een dakterras sessie is niet compleet zonder pizza, dus pakken we weer even de Deliveroo app erbij om de avond compleet te maken. Vier dozen pizza van Mama Dough en nog wat speciaal biertjes met een uitzicht over de skyline van Amsterdam zorgen dat de avond nog mooier wordt dan ie al was.

Omdat het bestellen van het eten toch zo makkelijk en snel gaat, besluiten we nog wat desserts van Sea Salt and Chocolate in te laten fietsen. Zoveel geluk op slechts een druk van de knop van je mobiel verwijderd.

Dus mocht je nou zin hebben om vandaag even lekker International Beer Day te vieren, dan hopen we dat we je een klein beetje geïnspireerd hebben. Het is vrijdag, dus in principe de perfecte dag om lekker met al je vrienden bij elkaar te komen. Sla wat biertjes in, zoek een leuke spot uit, waar dan ook, de bezorger vindt je wel. En maak van deze dag een dag waar jij en je vrienden het nog lang over zullen hebben!

Related Posts