Waarom je volgende zonvakantie naar Kroatië moet zijn

De gemiddelde Nederlander doet niks liever in de vakantie dan uittrekken naar de zon, de zee en het strand. Vaak zijn landen als Frankrijk, Spanje en Italië het eerste wat in je opkomt, maar laat gewenning niet de avonturier in je stoppen. Dit is waarom je echt een keer naar Kroatië moet.

Iedereen die Game of Thrones kijkt weet dat de Kroatische steden als geen ander zijn. Maar naast steden zit dit land ook vol met mooie stranden, natuurparken en natuurlijk de vele eilanden.

Landen in King’s Landing
Veel internationale vluchten vliegen naar Dubrovnik, een van de grotere steden in Kroatië. Dubrovnik is de locatie waar King’s Landing gefilmd is en ziet er ook oprecht uit als in de serie, met grote stadsmuren en kleine steegjes. De eeuwenoude stadsmuren staan op de lijst van UNESCO World Heritage en je kan zelf over de muur rondlopen om zo uitzicht te hebben op een strak blauwe zee en de stad zelf natuurlijk. Er zijn allerlei restaurants café’s en clubs verstopt in de vele straatjes met verse cocktails en hapjes uit de zee. Heel veel terrasjes liggen aan de rand van de muur en kijken zo uit op zee, de perfecte plek om de zonsondergang te zien dus.

Island Hoppen met Uber
Waar wij Uber gebruiken om naar de club te komen gebruiken de Kroatiërs Uber gewoon om van eiland naar eiland te komen. En de eilanden zijn ook zeker de moeite waard. Van onbewoond eiland tot waar party valhalla, er is letterlijk een eiland voor alles. Meestal weten de Uber-vaarders ook nog eens wat er allemaal gaande is en heb je er zo een gratis tourguide bij.

Plitvice & Krka National Park
Niet alleen zijn deze parken onmogelijk om uit te spreken, ze zijn ook onmogelijk mooi. Om een of andere reden is Kroatië gezegend met enorme watervallen en helder blauw water. Plitvice is voor de wat actievere wandelaar die houdt van zijn ogen uitkijken en mooie plaatjes schieten, Krka is wat interactiever, hier mag je namelijk zelfs het water in.

Daarnaast zijn er ook allerlei festivals die je in de zomer in Kroatië kan bezoeken, en natuurlijk Sail; op je eigen zeilboot met vrienden langs alle eilanden, denk dat we niet veel meer hoeven te zeggen toch?!

Niet overtuigd? Dit zijn de plekken waar je volgens reisexperts in 2018 echt heen moet!

Related Posts