Kunstzinnig restaurant op een plek waar je eigenlijk nooit wilde komen..

Maar nu heb je eigenlijk een hele goede reden om weer eens rond Rembrandtplein te komen! Op de plek waar je vroeger enkel kreeft en burgers kon krijgen, zit nu een kunstzinnig restaurant: De Bajes. Het is een vreemde omgeving om zo’n tof restaurant tegen te komen, maar dit is de laatste keer dat we dat zeggen – zodra je naar binnen loopt ben je vergeten waar je bent. 

De Bajes, wat letterlijk huiskamer betekent (geen gevangenis dus) onderscheidt zich van de rest met één ding: karakter. Aan de muur hangen de meest geweldige kunstwerken van gerenommeerde street artists, graffiti spuiters en andere creatievelingen. Als je de tafel weg denkt, zou je zo het idee kunnen hebben in een hippe kunstgalerie terecht te zijn gekomen. Maar natuurlijk gaan wij, liefhebbers van goed eten, het eten niet wegdenken – ben je mal. Wij, gingen er volledig voor en startten onze avond met oesters met een goede vinaigrette.

Uiteraard kun je je avond niet beter beginnen, maar het is ook een slecht einde. Vandaar dat we aan de (overigens zeer hulpvaardige bediening) vroegen of ze een verzameling van het beste dat zij te bieden hebben op tafel konden zetten. Natuurlijk, dat kon. Maar niet voordat wij eerst een gedetailleerde uitleg kregen over het restaurant zelf. De kunstenaars hebben de stukken hier stuk voor stuk zelf op de muur gezet – de een ging wat soepeler dan de ander. Verhalen over dronken kunstenaars die toch niet zulke rechte lijnen konden trekken met een bak bier op, maar ook de verhalen achter de kunst.

Waarschijnlijk ben je ondertussen wel benieuwd naar de kwaliteit van het eten zelf? Let’s go! De pasta met chocolade is hemel voor de echte chocoladeliefhebber. De lamsrack is flink. Zo flink dat je er wel met zijn tweeën van kunt eten, als je wilt. De smaak is in orde. Je verwacht in zo’n restaurant kunstwerkjes op het bord en dat lukt de chefs aardig. Er zijn wat puntjes waar wij aanmerkingen op hebben, maar dat is meer een kwestie van smaak. Het delen van verschillende gerechten is wel een aanrader, (behalve als een van je vrienden een verschrikkelijke vreetzak is) zo proef je het meeste van wat het restaurant te bieden heeft.

Kijk de foto’s, trek je eigen mening. Voor ons is De Bajes een goed, sfeervol restaurant in een iets minder sfeervol deel van de stad. Genoeg bieren op tap en volle borden – een ideale plek om bij te praten met je vrienden. En dat is exact hoe zij zichzelf profileren: Bar & Bikkesement De Bajes.

Related Posts