Kale mannen hebben meer sex-appeal, blijkt uit onderzoek

Koop maar alvast scheergel en flink wat scheermesjes in want uit onderzoek blijkt dat een flinke haardos onnodig is. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen een kale man zien als zelfverzekerd en sexy.

Ooit, in een ver verleden, bestond er een tijd waar kaalheid niet werd gewaardeerd (op het hoofd). Die glimmende kale koppen waren vaak het doelwit van treiterijen en medelijden.

Wat had iedereen het mis. Een nieuw onderzoek wijst uit dat kale mannen juist hoger scoren qua aantrekkelijkheid.

Als we er goed over nadenken lijken mannen steeds vaker de scheermes op te pakken. Van Vin Diesel en John Travolta tot Bruce Willis en The Rock.

Onderzoekers hebben bij de University of Pennsylvania groepjes vrouwelijke en mannelijke studenten gevraagd om foto’s van verschillende mannen te rangschikken op basis van aantrekkelijkheid, zelfvertrouwen en dominantie – de kale mannen scoorden in alle categorieën by far het hoogst.

Hieruit kon met een theorie worden geconcludeerd dat een kale schedel wordt geassocieerd met dominantie. Deelnemers hebben doorgaans de ‘van nature’ kale mannen, en zelfs mannen met digitaal weggeschoren haar, hoger beoordeeld op dominantie en macht dan de mannen met dik of dun natuurlijk haar.

Het lijkt erop dat de daad van het kaalscheren een vorm van non-verbaal gedrag is, een uiting van zelfverzekerdheid. Terwijl zelfverzekerdheid op het eerste oogopslag vaak moeilijk te observeren is.

Al is het niet alleen maar goed nieuws voor de kale mannen onder ons, ditzelfde onderzoek wijst ook uit dat het kaalscheren ervoor zorgt dat mannen gemiddeld vier jaar ouder lijken.

Gefeliciteerd kale mannen.

Related Posts