Lidl rode wijn van €5,99 is uitgeroepen tot een van de beste wijnen ter wereld

Nadat de spotgoedkope rosé van de Aldi uitgeroepen werd tot een van de beste ter wereld én de champagne van de Lidl een zilveren award kreeg is nu ook een van de wijnen van de Lidl in de prijzen gevallen. De wijn van een schamele €5,99,- is de goedkoopste wijn die een gouden prijs kreeg bij de Internationale Wine Challenge. 

Tijdens de “Oscars van de wijnen” kreeg de Fortezza Dei Colli Chinati Classico Reserva een van de veertien gouden prijzen. De andere prijswinnaars waren rond de €35-€50. Bewijst maar weer dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

Wat voor wijn is het dan?
De Chianti Classico is een rode wijn uit Toscane, Italië. Hij wordt omschreven als elegant, rijp en met een typische droge fruitsmaak. De wijn past perfect bij donker en rood vlees, kruidige pasta of gerijpte kazen, schrijft Lidl.

Kopen, kopen, kopen
Zoals altijd als iets een beetje publiciteit krijgt is het natuurlijk meteen op. Sowieso verkoopt de Lidl in Nederland hem momenteel niet, maar je kan hem wel in België halen. Online is hij uitverkocht, maar zodra de hype voorbij is kan je hem vast weer bestellen!

Blijkbaar moet je voor alcohol gewoon bij de Lidl zijn..
Naast de champagne en rode wijn schijnt ook de whisky niet verkeerd te zijn. In Jim Murray’s whiskybijbel kreeg de €49,99,- fles Glenalba Sherry Cask Finish Scotch Whisky namelijk een score van 9,5/10.

Dat we voor eten liever naar de appie gaan is niet erg, maar onze drankjes moeten we binnenkort toch maar bij de Lidl gaan halen. Cheers!

Related Posts