Barqo boot verhuur

Dankzij Barqo huur je nu net zo makkelijk een boot als een Airbnb

Wie door Nederland loopt kan er haast niet aan ontkomen. Overal liggen boten, op de meren, rivieren, in de haven en vooral de grachten liggen er vol mee. Ook de oprichters van het bedrijf Barqo ontging dit niet. Toen de drie oprichters (Floris van Hoogenhuyze, Thijs Janssen & Dennis van Kappen) met een simpele observatie tot de conclusie kwamen dat een heel groot gedeelte van de Nederlandse boten voornamelijk aan de kade lag, ontstond het idee om het botendeel platform te starten. Een soort AirBnB laat maar zeggen, maar dan voor boten.

Het is niet het eerste platform dat inspeelt op onze sharing is caring mentaliteit. Het is nou eenmaal zo dat we tegenwoordig meer houden van delen, en dat is helemaal niet onhandig! Zo is ook Barqo een tweezijdig platform dat enerzijds booteigenaren de mogelijkheid biedt om hun boot te verhuren en anderzijds een overzicht geeft aan beschikbare boten in een bepaalde regio voor geïnteresseerden. Doordat het platform simpelweg huurders en verhuurders aan elkaar koppelt, zijn de boten op de website niet duur en varieert het aanbod van een simpele sloep tot een luxe jacht. Perfect voor alle gelegenheden dus! Met een aanbod van meer dan 8.000 (!) boten in tientallen landen heeft Barqo voor ieder wat wils, passend bij elke gelegenheid. Ook handig dat je dus niet meer vastzit met je boot aan één stad. Nooit meer spijt bij een sloep in de Amsterdamse gracht terwijl je in Rotterdam zit en het plots lekker weer wordt. Wij zijn fan.

Weten met wie je “in zee” gaat
Om te zorgen dat mensen weten aan wie ze hun boot afstaan (en van wie je leent) maakt het platform gebruik van Consumer Rating. Als eigenaar hoef je je geen zorgen te maken over schade en diefstal, aangezien Barqo samenwert met verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer.

“Tegenwoordig ben je dief van je eigen portemonnee als je tijdens de vakantie je huis leeg laat staan en zo is het ook met een boot. De kans op schade en diefstal is prima verzekerd, je weet wie je boot huurt en je hebt geen administratieve rompslomp”

aldus Floris van Hoogenhuyze (oprichter Barqo)

Buitenland
Barqo maakt momenteel een enorme groei door en heeft ten opzichte van vorig jaar het aantal boekingen al vervijfvoudigd. Naast Amsterdam hebben ze in Nederland ook genoeg aanbod in Loosdrecht en Friesland. Daarbij richten ze zich sinds dit jaar ook op bootvakanties in het buitenland. Zo zijn er via het platform boten te huur in bijvoorbeeld het Caribisch gebied, Griekenland, Kroatië en Ibiza. Weer in extra reden om daar eens naartoe te gaan.

https://www.instagram.com/p/BZ5wMHjHmFU/?taken-by=barqoclub

Wij testen het vast even uit
Om zeker te weten dat waar we over schrijven ook echt klopt is het voor ons van groot belang dat we het ook zelf even uitproberen. Het leek ons dan ook totaal geen probleem om eens even zo’n Barqo sloepje de grachten van Amsterdam op te nemen. We konden onze sloep gelijk afhalen en genieten van een zorgeloze middag op de boot in de zon. Wij gaan dit vaker doen, dit gaat groots worden. Bedankt he jongens!

www.barqo.co

Related Posts