Op wilde paarden recht door de Verenigde Staten klinkt als het ultieme avontuur

Vaak leidt een avondje drinken met je maten tot een behoorlijk kater. Soms daarentegen, vormen je dronken-mans praatjes een geniaal idee. Voor Ben Masters eindigde een avondje tequila drinken met een idee om op wilde paarden vanaf de grens met Mexico helemaal door de Verenigde Staten naar de grens van Canada te trekken. En dus voerde hij dat idee uit.

“Het is fascinerend dat er vandaag de dag nog genoeg ongerept land is om voor 95% van de reis door de back country te kun reizen. Ik vind het fantastisch dat er nog zo veel onbewoond land is,” aldus Ben Masters. We hebben het hier dus over een tocht van 3000 mijl (een ruime 4800 kilometer). Om dat in perspectief te brengen, dat is ongeveer de afstand tussen Amsterdam en Jeruzalem.

De reis gebeurde niet op een doorsnee pony die we hier in de wei aantreffen. De mannen kozen voor mustangs. Een paardenras die door eeuwenlange natuurlijke selectie behoorlijk tegen een stootje kunnen en niet per se staan te springen om door de mens gedomineerd te worden.

Masters’ voorbereiding van de reis duurde twee jaar, waarin hij de route uitstippelde en voor de nodige logistiek zorgde. De mannen droegen voor 10 dagen voedsel bij zich, camera uitrusting, tenten, voeding en medicijnen voor de paarden en tijdelijke hekken voor de nachten.

Vanzelfsprekend verliep de reis niet volledig op rolletjes. De groep kreeg te kampen met gesloten gebeiden, vermiste paden, zonnesteken, wegrennende paarden, verwondingen, bosbranden, stormen, voedsel vergiftiging, verveling en zelfs een onwijs eigenwijze ezel.

De reis resulteerde in de documentaire Unbranded die via je hier kunt vinden. Op de website van Unbranded vind je meer informatie over de mannen, de paarden, de film en meer.

Related Posts